Novak posle novog trofeja: “Cilj je da pobedim sve mečeve do kraja sezone” (VIDEO)

0
Youtube/ Sport Klub
Novak Đoković

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pobedio je Grka Stefanosa Cicipasa u finalu turnira u Dubaiju 2:0 (6:3, 6:4) i tako došao do 5. trofeja na tom turniru. 

Posle meča, Novak je govorio o finalu, ciljevima u sezoni, a prokomtarisao je i sam turnir na kojem je izuzetno uspešan.

– Bilo je vrlo neizvesno, iako sam dobio sa 2:0. Sjajna nedelja u Dubaiju. Hoću svima da se zahvalim što ste došli ovde i podržali nas igrače. Ovaj turnir je uvek bio sjajan, dovodio je najbolje tenisere. I moj trener Goran je ovde osvojio turnir pre nekoliko decenija. Sjajno je videti i neke bivše šampione. To dovoljo govori o kvalitetu turnira. Ovo je jedan od centara za tenis i mnogi dolaze ovde da igraju i treniraju. Hoću da zahvalim svima, mom timu, mojoj porodici, roditlejima, moji klinci su ovde, tako da hvala svima – rekao je Novak.

On je prokomentarisao sam tok meča sa Cicipasom i otkrio čime je najviše zadovoljan.

– Konstantnost udaraca sa osnovne linije. Juče sam bio na jedan udarac od poraza, Monfis je imao tri meč lopte. Lako je moglo da se desi da se ne borim za trofej ovde. Ja sam zahvalan zbog ove šanse i cenim ovaj trenutak. Igrao sam mečeve sa usponima i padovima, to je normalno, ali ovo je dobra nedelja zamene.

Na pitanje voditelja programa o Cicipasu i činjenici da mladi Grk predstavlja “budućnost tenisa” Novak je imao drugačije mišljenje.

– Mislim da je više sadašnjost nego budućnost. Stefanos je vrlo uspešan već sada. On je više nego samo dobar igrač, sjajan je momak, harizmatičan. Doneće mnogo našem sportu u budućnosti.

Za sam kraj Đoković je prokomentarisao niz od 21 pobede za redom i otkrio koji su njegovi ciljevi u nastavku sezone.

– Jedan od ciljeva je da ostanem neporažen cele sezone. Šalim se. U stvari, ne šalim se – počeo je Novak i nastavio:

– Idemo korak po korak. Početak je sezone, imao sam odličan početak. Osvojio sam ATP Kup, pa Australijen open, evo sada Dubai. Što više turnira osvajam, uzbuđenje raste i radujem se nastavku sezone.

Izvor:
Vesti online

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here