Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u Matea Beretinija sa 3:1 (6;3, 6:2, 6:7, 7:5) u četvrtfinalu Rolan Garosa, a put do finala vodi ga preko Rafaela Nadala sa kojim će igrati 58. put. 

Tokom prva dva seta ništa nije ukazivalo na neizvesnu završnicu, ali je Beretini u 3. setu uspeo da dobije taj-brejk i drastično podigne nivo igre. Ipak, Novak je uspeo da u završnici četvrtog seta prelomi meč i dođe do pobede.

Posle ovog duela, Novak je istakao da je odigrao težak meč i još jednom se zahvalio publici, koja je u 23 sata morala prema epidemiološkim merama, da napusti tribine.

– Da, stvarno su bili uslovi specifični sa publikom. Definitivno je dobio dušu ovaj stadion. Mnogo je emocija bilo. Uvek je posebno kada i oni učestvuju u mečevima do poslednjeg udarca. Zaista je bio težak meč za obojicu – istakao je Novak i dodato:

– Zaista sam odlično servirao, efikasan sam bio. Ali, bez obzira na to, to je bila velika borba protiv igrača koji je igrao izuzetno dobro, snažno, sa mnogo jakih udaraca. Održavao je koncentraciju ceo meč. Zaista mislim da sam odlično servirao. Mogao sam da završim meč i u taj-brejku 3. seta, ali sam srežan što sam ovaj meč završiio pobedom.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here