EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Novak Đoković nije uspeo da dođe do kalendarskog Slema, ali je u Njujorku na US openu ipak uspeo da postavi neke nove rekorde.

Prvo, postao je jedini teniser u istoriji open ere koji je u sedam sezona ostvario najviše grend slem pobeda na ATP turu!

Đoković je upisao 27 pobeda uz jedan poraz tokom 2021. godine na četiri najveća turnira, što je bila njegova sedma sezona da je predvodio ATP tur po broju pobeda.

Tako je prestigao Rodžera Federera, Pita Samprasa i Ivana Lendla, koji su imali šest takvih sezona u karijeri.

Takođe, Đoković je od 2011. do 2015. svake godine imao najviše pobeda (računa se i kada je prvo mesto delio sa drugim igračima), redom ostvarujući 25, 24, 24, 22 i 27 pobeda!

Potom je 2018. ostvario 21 trijumf na grend slemovima, uz još 27 ove godine, uz samo poraz od Medvedeva. To znači da je Novak u poslednjih 11 sezona, čak sedam puta bio najbolji, što dovoljno govori o neverovatnoj dominaciji. Zanimljivo, Rafael Nadal je imao pet ovakvih sezona u karijeri, kao i Bjorn Borg.

Vredi napomenuti da je Novak Đoković ujedno i jedini teniser koji je imao dve kalendarske grend slem sezone sa po 27 pobeda.

1 KOMENTAR

  1. … ma pustite tu Statistiku, Fakt je nažalost nas svih a njemu posebno izgubio je u finalu.
    Mora se reći Medvedev je bio toliko superioran da sam se pitao: Ko je broj 1.
    Želim Novaku da ostvari svoj san ali mora se ponovo pozabaviti sa tenisom.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime