Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je da vreme u izolaciji zbog korona virusa provodi sa porodicom i da ne pamti kada je toliko vremena mogao da provede sa decom i suprugom.

– Provodimo jako kvalitetno vreme sa decom. Za mene lično je to nešto što ne pamtim otkako sam postao otac, da imam toliko vezanih nedelja kod kuće i da budem sa Jelenom i decom. Zbog prirode mog posla stalno sam na putu i ova situacija je takva da se trudimo da na sve gledamo što vedrije i pozitivnije. Želimo da se podsetimo nekih stvari za koje nemamo dovoljno vremena, koje su potisnute po strani – rekao je Ðoković.

Osvajač 17 gren slemova rekao je da ima dosta kućnih poslova, kao i da je tu dosta čitanja knjiga i fizičkih aktivnosti.

– Nezavisno od veličine prostora, uvek nešto može da se radi i to cu podeliti kao sportista, vežbe koje radim koje ce znaciti ljudima kako bi i oni ostali aktivni”.

Ðoković se zahvalio Kini na pomoći Srbiji.

– Zahvalio bih se Republici Kini što je nesebicno pomogla Srbiji. Ne samo ovog puta, vezano za korona virus, već istorijski. Oni su nam veliki prijatelji i uvek su nam se našli u neprilikama kao što je ova. Njihova pomoć nam mnogo znaci, ne samo u vidu sredstava i medicinske opreme, već i vidu najveće medicinske struke. Pre nekoliko dana je došlo desetak doktora iz Kine, doneli su sa sobom mnogo iskustva u rukovodenju ovom teškom situacijom jer su oni prvi bili pogođeni korona virusom. Hvala im iz dubine srca u ime nas i cele nacije. Situacija je izuzetno nepredvidiva, svaka pomoć je dobrodošla.

Prvi teniser sveta građanima u Srbiji je poručio je da i ovaj težak period provedu vedrom i pozitivnom duhu.

– Ima mnogo panike i straha, sve to razumem. Mnogo ljudi je zaraženo, mnogo ih pati, mnogo ih je koji se boje da urade ili kažu bilo šta. Ono što bih ja podelio najiskrenije, a što pomaže meni i mojoj okolini, porodici, prijateljima, jeste da se trudimo da što više vremena provedemo u vedrom i pozitivnom duhu, da na sve ovo gledamo koliko pozitivnije možemo. To je prva i osnovna stvar, a drugo je da se gradi imunitet jer na taj način ćemo osposobiti defanzivni mehanizam protiv ovog uljeza – rekao je Ðoković je i koje knjige čita.

– Trenutno čitam „Srpsko-srpski rečnik“ od Radovana Damjanovića. Veliki pozdrav za gospodina Damjanovića i gospodu Deretića i Vidojevića, koji imaju izuzetno štivo o istoriji Srba. To me jako interesuje i to ovih dana citam – zaključio je Ðoković.

1 KOMENTAR

  1. Именујући неколико српских великана који се баве откривањем историских лажи о Србима, Новак враћа своју популарност на стару позицију. Ако се којом приликом сети да похвали и Србија Глобал… нема сумње ко је српски No: 1 и сви долазимо на отварање музеја у Кнез Михајловој.
    Па сад нам је све јасно. Он се дружи са Хрватима да им објасни њихово православно, Српско порекло.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime