Najbolji teniser sveta Novak Đoković obratio se Banjalučanima video porukom, povodom svečanog otvaranja Nacionalnog teniskog centra RS.

Najbolji teniser sveta čestitao je svima koji su učestvovali u gradnji objekta, i tom prilikom izrazio žaljenje što nije mogao lično da prisustvuje ovom činu.

– Nadam se da ću u što skorijoj budućnosti moći da posetim Banjaluku, da igram na novom terenu, da uživam u tenisu i slavljenju sporta, porodice i zdravog života. Svako dobro – poručio je najbolji srpski i svetski teniser, koji se trenutno nalazi u Njujorku.

Njegov otac Srđan Đoković, koji je došao u Banjaluku, rekao je da nije često u ovom gradu, ali da će to u budućnosti ispraviti i on i njegov sin Novak.

– Obećavam da će Novak prvom prilikom, čim se skloni ovaj virus koji nas je sve sputao, doći ovde. Nadam se da će to biti već na proleće. Na sve moguće načine pokušavaju da sputaju Novaka, ali neće uspeti. On je najbolji teniser na svetu– istakao je Srđan Đoković, a prenose RTRS i “Srpskainfo.com”.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da želi da se Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske, koji je otvoren u Banjaluci, pokaže u najboljem svetlu, da opravda svoju svrhu i služi na ponos ovom gradu i Srpskoj.

 


Cvijanovićeva je zahvalila porodici Novaka Đokovića, republičkim institucijama, Gradu Banjaluka i svim dobrim ljudima koji su navijali da bude realizovan ovaj veliki, nacionalni projekat.

– Pokazali smo sposobnost da se u kratkom roku mobilišemo. Mi smo to uspeli u veoma kratkom roku zato što smo znali zašto to radimo i znali smo da imamo cilj – rekla je Cvijanovićeva na svečanosti u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” povodom otvaranja Nacionalnog teniskog centra Teniskog saveza Republike Srpske, u čiju je izgradnju uloženo oko 850.000 evra.

Cvijanovićeva je izrazila zahvalnost Novaku Đokoviću, koji je izdvojio vreme da se svima obrati.

– Ne treba objašnjavati koliko smo ponosni na njega i koliko nam on znači, a znamo da i mi isto tako značimo njemu i zbog toga se radujemo svakom novom dolasku ovde. Želimo da se ovaj teren pokaže u najboljem svetlu i da opravda to zašto je napravljen ovde i zašto služi na ponos Banjaluci i Srpskoj – navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je, zahvaljujući zajedničkom angažmanu porodice Đoković i republičkih institucija, kao i Grada Banjaluka otvoren Nacionalni teniski centar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here