Novak više ne oseća bol

0

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da ručni zglob neće predstavljati problem na Vimbldonu.
 

Super uz Bekera
Novak je rekao i da će mu trener Boris Beker mnogo značiti na Vimbldonu, turniru koji je osvajao tri puta:
– Ovde je imao najviše uspeha u karijeri i nadam se da ćemo ovde imate dve sjajne zajedničke nedelje. Tri puta je pobeđivao ovde, igrao još nekoliko finala i na travi se oseća kao kod kuće. Veoma je inspirisan da mi prenese svoje iskustvo i savete i da ukaže na to šta bi trebalo da mi budu prioriteti. Drago mi je što je takva legenda u mom timu, u poslednjih mesec i po dana bolje se osećam sa njime na terenu i u loži.

Novak je zbog te povrede propustio turnir u Madridu, a povukao se i sa egzibicije Budls, koja je trebalo da mu posluži kao priprema za Vimbldon.
– U Monte Karlu sam igrao pod čudnim okolnostima, mnogo me je bolelo. Propustio sam Madrid i to se pokazalo kao dobra odluka jer nisam osećao bol u Rimu i na Rolan Garosu. Trenutno ne osećam nikakav bol. Ipak, kad menjam podloge, naročito sa šljake na travu, u prvih nekoliko dana treninga ovde imao sam neki čudan osećaj u zglobu. Sada je sve u redu i nadam se da će ostati tako – izjavio je šampion Vimbldona iz 2011. godine.
Novak je nedavno izgubio u finalu Rolan Garosa od Nadala, ali kaže da je veoma motivisan za Vimbldon.
– Rolan Garos me je istrošio emotivno, zato nisam igrao nijedan pripremni turnir na travi. Sezona na šljaci bila je duga i bilo mi je potrebno četiri-pet dana da ne mislim na tenis i to mi je pomoglo. Koliko god da volim ovaj sport, potrebno je da napravim ravnotežu i da se odmorim kako bih napunio baterije, prevashodno na mentalnom planu. To sam i učinio i sada sam veoma motivisan za Vimbldon – kaže Novak.
 

FEDERER: Mogu da osvojim Vimbldon
Rodžer Federer veruje da ima veoma dobre šanse da osvoji Vimbaldon ove godine.
Sedmostruki šampion u Londonu smatra da je mnogo spremniji ove nego prošle godine.
– Osećam da ima veoma dobre šanse ove godine. Nadam se da ću biti fizički spreman. Igrao sam dosta mečeva i dolazim na turnir u mnogo boljem raspoloženju nego prošle godine. Ne znam da li je moja igra bila dovoljno dobra prošle godine za titulu, ali mogao sam barem do polufinala. Ali, Stahovski je odigrao veoma dobro. Ove godine verujem da su sve opcije otvorene. Ritern, servis i volej, bekhend, sve funkcioniše. Zbog toga sam mentalno opušteniji – kaže Federer.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here