EPA/Peter Foley
Novak Đoković

Novak Đoković započeo je jubilarnu 340. nedelju na vrhu ATP liste, uoči odlaska u Indijan Vels. Najbolji teniser sveta ima 12.133 boda i nije ga ugrozio poraz od Danila Medvedeva u finalu US opena, Rus ima 1.558 bodova manje.

Treći je Stefanos Cicipas sa 8.350, četvrti Nemac Aleksandar Zverev sa 7.760, a peti Rus Andrej Rubljov sa 6.130.

Zahuktava se trka za Završni masters u Torinu, a tek trojica igrača su do sada obezbedili nastup na tom turniru – u pitanju su Đoković, Medvedev i Cicipas. Tradicionalno na poslednjem turniru sezone učestvuju osmorica najboljih u tekućoj sezoni, a trenutno se na mestima koja vode na turnir nalaze još Zverev, Rubljov, Beretini, Nadal (neće nastupiti) i Hurkač.

Što se tiče predstavnika Srbije, Dušan Lajović je ostao na 35. mestu, Filip Krajinović takođe nije menjao plasman – 37. je, dok je Laslo Đere, koji je u Kazahstanu stigao do četvrtfinala, napredovao za dva mesta, pa je 47. U prvih 100 nalazi se još jedan srpski predstavnik Miomir Kecmanović, koji je nazadovao dve pozicije i sada je 62.

Šesti reket Srbije u singlu je Nikola Milojević, koji je na 141. poziciji jer je napredovao sedam mesta, a Danilo Petrović je 207.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here