Novak želi da igra do 40. godine: Oboriću Federerove rekorde, dolaziću samo na najveće turnire (VIDEO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković razgovarao je u Beogradu pre pandemije koronavirusa sa američkim novinarom Grejemom Bejsindžerom, a pored priče o budućnosti i deci, kao i o NATO bombardovanju i podrumu u kojem se krio, Novak nije bežao ni od pitanja da li će oboriti gren slem rekord.

Podsetimo, njega drži Rodžer Federer sa 20 osvojenim gren slemova, Rafael Nadal ima 18, a Đoković jedan manje od Španca.

– Uvek verujem u sebe, imam samopouzdanja. Mislim da imam da odradim još neke stvari u ovom sportu. Verujem da mogu da osvojim najviše grend slemova i da oborim rekord po broju nedelja na ATP listi. To su mi glavni ciljevi, ali nisu jedina stvar koja me svakodnevno motiviše, to je više moj lični napredak – rekao je Đoković.

A na pitanje da li će igrati do 40. godine, Đoković je dodao:

– Pazi, ne verujem u limite. To su samo iluzije i ego vašeg uma, želim da igram još dugo, ali znam da ću istovremeno morati da održavam iste principe i da održavam svoje telo, um.

– To mora da bude sinergija sa mojom porodicom i svestan sam da tempo i broj turnira koje ću igrati da će se uskoro smanjiti, neću igrati toliko mnogo i putovati. Možda ću igrati sa 40, ali ću se fokusirati na najveće turnire i one koji mi najviše znači.

2 KOMENTARA

  1. Човек је ко биљка. Што је више заливаш она боље расте.
    Видимо се на следећем гранд слам турниру. Следеће године???

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime