Novak želi da igra do 40. godine: Oboriću Federerove rekorde, dolaziću samo na najveće turnire (VIDEO)

2

Najbolji teniser sveta Novak Đoković razgovarao je u Beogradu pre pandemije koronavirusa sa američkim novinarom Grejemom Bejsindžerom, a pored priče o budućnosti i deci, kao i o NATO bombardovanju i podrumu u kojem se krio, Novak nije bežao ni od pitanja da li će oboriti gren slem rekord.

Podsetimo, njega drži Rodžer Federer sa 20 osvojenim gren slemova, Rafael Nadal ima 18, a Đoković jedan manje od Španca.

– Uvek verujem u sebe, imam samopouzdanja. Mislim da imam da odradim još neke stvari u ovom sportu. Verujem da mogu da osvojim najviše grend slemova i da oborim rekord po broju nedelja na ATP listi. To su mi glavni ciljevi, ali nisu jedina stvar koja me svakodnevno motiviše, to je više moj lični napredak – rekao je Đoković.

A na pitanje da li će igrati do 40. godine, Đoković je dodao:

– Pazi, ne verujem u limite. To su samo iluzije i ego vašeg uma, želim da igram još dugo, ali znam da ću istovremeno morati da održavam iste principe i da održavam svoje telo, um.

– To mora da bude sinergija sa mojom porodicom i svestan sam da tempo i broj turnira koje ću igrati da će se uskoro smanjiti, neću igrati toliko mnogo i putovati. Možda ću igrati sa 40, ali ću se fokusirati na najveće turnire i one koji mi najviše znači.

2 COMMENTS

  1. Човек је ко биљка. Што је више заливаш она боље расте.
    Видимо се на следећем гранд слам турниру. Следеће године???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here