Argentinski teniser Gvido Pelja kritikovao je organizatore Australijan opena zbog uslova sa kojima se susreću teniseri tokom karantina u Melburnu.

Australijan open je na programu od 8. do 21. februara, a učesnici se već nekih sedam dana nalaze u hotelskim sobama, sa strogom zabranom izlaska.

Većina tenisera je u Melburnu u karantinu, dok su oni najbolji u Adelejdu, gde će krajem meseca odigrati egzibicioni turnir.

Među njima je i Novak Đoković koji je pokušao da razgovara sa predstavnicima vlasti kako bi pomogao slabije rangiranim igračima.

– Postoje dve realnosti. Video sam sliku terase Novaka Đokovića koja je veća od moje sobe. Ali, čudnije mi je što Dominik Tim i Rafael Nadal ćute. Đoković se makar oglasio, pokazao neku dobru nameru – rekao je Gvido Pelja.

Đoković je u razgovoru sa vlastima Australije naišao na zid i velike kritike medija što nešto “zahteva” u vreme pandemije kada su sve sfere društva u teškoj situaciji.

Ispostaviće se da Novak nije ništa zahtevao, već su to bile sugestije kako bi pomogao drugim igračima.

– Jasno je da ih je briga za samo najbolje tenisere sveta – navodi Argentinac.

Dodaje da je otišao u Australiju samo zbog novca, jer zbog pandemije koronavirusa nije bilo mnogo turnira, a samim tim ni zarade.

– Moram da igram zbog novca. Da imam finansijsku stabilnost kao Džon Izner ili Rodžer Federer, pa da ostanem kod kuće, naravno da bih postupio drugačije – kazao je Pelja.

Osvajač jedne ATP titule u singlu ističe da ga je sport razočarao u prethodnom periodu.

– Pandemija koronavirusa pokazala je pravo lice pojedinih ljudi iz sveta tenisa. Posle svega ovoga napustiću sport manje srećniji nego što bi to bilo pre, pošto sada znam svašta o tim ljudima – zaključio je Gvido Pelja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here