Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Profesor Džek Anderson, direktor sportskog prava na Univerzitetu Melburn, govorio je o slučaju Novaka Đokovića i borbi koja njegovom advokatskom timu predstoji na Federalnom sudu.

Anderson smatra da će ta bitka biti veoma teška.

– Gledajući presude u slučajevima migranata u Australiji, očekivali biste da vlada ‘preživi’ i u ovom. Iako nikad nismo imali ovakav zahtev. Sve što bi australijska vlada trebalo da uradi je da dokaže da se ponela razumno i racionalno, dok Đokovićev tim mora da napravi veoma striktan zahtev za sudsku reviziju. Novakovi branioci će pokušati da nađu način da argumentuju da delovi odluke ministra nisu razumni i da su, zapravo, toliko iracionalni da bi trebalo da budu poništeni i da bi Đokovićeva viza opet trebalo da bude vraćena – objasnio je Anderson temelj obrane Đokovićevog pravnog tima.

Upitan kakav epilog očekuje, australijski profesor je rekao da će Novakov tim pokušati tri stvari i da je Đokovićev najveći problem to što su ministar i saradnici osluškivali mišljenje javnosti u Australiji – a ona je trenutno, kako tvrdi, protiv Novaka.

– Ne znamo šta će se desiti… Njegovi advokati će pre svega hteti da ga zadrže u zemlji, druga stvar će biti da pokušaju da omoguće da on igra u ponedeljak, a treći cilj će im biti da ponište ovu odluku, što će biti veoma, veoma teško. To je situacija koja se odvija i raspoloženje ljudi u Melburnu i Australiji se veoma okrenulo protiv Đokovića i nema sumnje da su političari veoma svesni toga. To veoma otežava situaciju Đokoviću – rekao je on.

Kako je moguće da Novakovi advokati opet pobede na sudu?

– Novak je dobio medicinsko izuzeće i vizu, došao je i iznenada ga granična policija zaustavlja, medicinsko izuzeće više bilo dovoljno, pa mu je poništena viza. A, kada se osvrnemo na prvi slučaj pred sudom, ne mogu da kažem da je sudija bio velikodušan, ali njegovi advokati su uradili veoma, veoma dobar posao. A vladini advokati nisu bili dobri, delovalo je da su srljali u toj situaciji – rekao je profesor Anderson.

Prema njegovom mišljenju, zna se ko je najveći gubitnik u ovoj situaciji.

– Najveći pobednici biće Novakovi rivali, a najveći luzeri biće u Teniskoj federaciji Australije, jer se mnogo ovoga odnosi na ono što se u novembru desilo sa medicinskim izuzećem – istakao je Anderson.

6 COMMENTS

  1. Ма…немој и ти да “паметујеш”! 21. слем, Ноле неће освојити у АУ. Тако су одлучили Енглези. Чуј, молим те, да тамо неки Балканац, па још Србин, буде најбољи тенисер у историји тениса!? Можда и најбољи спортиста у историји спорта. Енглези то не могу дозволити. Ноле, изађи из те земље, што пре! Сети се Монике Селеш!

  2. Nije bitno…nije trebao ni da ide ..Život ide dalje i ovo će proci..Vakcina da ili ne očigledno više nije stvar individualne odluke već moranje,ucena a očigledno nema priče i rasprave.Tužno je ali je tako…pa bože pomozi ..Źao .mi je što su gripu ovako zloupotrebili a tumora,infarkta i ko zna kakvih bolestina koliko hoćeš.. a vakcine niko ne nudi..Farmako industrija drži svet i drma lovu ..a kod nas sve švabe drže…lanci i lanci njihovih prodavnica što u Španija ne da ne bi mogli već je zakonom zabranjeno…pa čak i obrazovanje su uzeli…ajoj jest mi muka

  3. Vrhunac cinizma,bezobrazluka,bahatosti,nedoslednosti,lazljivosti i ne znam cega sve jos.Pozvati nekoga pa mu uskratiti gostoprimstvo na najbezobzirniji nacin je nesto sto ni u najgorim filmovima nije moguce videti.Sram te bilo Australijo.Novace,to je jedini nacin kojim pokusavaju da te pobede ali ni u tome nece uspeti,bez obzira na njihovu idiotsku odluku.Hvala ti Novace sto postojis

  4. ovi su navalili na dokovica oce coveka da mentalno uniste srbija mora ozbiljno da se angazuje i zastiti noleta od ovakovi zlocinaca mentalno unistenje jedne neduzne osobe imaju oni mnogo razloga da zalepe noletu na lice sposobni su da laz pretvore u istinu kao i svi njihovi prijatelji

  5. Шта значи да је неко “директор спортског права на унивезитету”? Која је то душност, функција, улога, …? Шта је то?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here