EPA/Đorđe Savić

Tabla, kojom se iz pravca Gnjilana obeležava ulaz u Gračanicu je prefarbana, dok je na drugoj za izlaz crni sprej nanet samo preko natpisa na srpskom jeziku.

Za Srbe u Gračanici, najnoviji incident ne predstavnja veliko iznenađenje, ali je razlog za uznemirenost, prenosi RTV Gračanica.

– To je još jedan dokaz i poruka naših komšija Albanaca da ne žele da mi Srbi ovde živimo i da nas ne žele za komšije, iako im i ja i sve moje komšije poručujemo da želimo ovde da živimo u miru, u suživotu sa njima. Međutim, oni do sada nisu, ni na koji način, pokazali volju i želju za normalnim životom sa nama, kao komšijama – istakla je Snežana Jovanović, predsednik lokalnog odbora za bezbednost u Kišnici i dodala da im je potrebna pomoć institucija i međunarodne zajednice koja sve to nemo posmatra i ne reaguje.

Na izlazu iz Gračanice u pravcu Gnjilana su i putokazne table za Kišnicu, na kojima su pre više meseci ispisane preteće poruke. Table nisu zamenjene kao što nisu otkriveni ni počinoci, iako su upravo zbog bezbednosti Srba u ovom naselju na stubovima pored puta postavljene nadzorne kamere.

Da se ne radi o slučajnom incidentu uverila se i ekipa RTV Gračanica. Kako navode, za vreme snimanja prefarbanih tabli, na vrlo prometnom magistralnom putu Priština-Gnjilane, iz nekoliko automobila u prolazu, njihovoj ekipi je dobacivano „Kosovo republika“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here