Nove blokade pruga, železnica na velikom gubitku

0

Posle glavne Železničke stanice u Beogradu blokirana je i pruga u zemun Polju i stanica u Novom Sadu
 

Radnici preduzeća Nega kola, koji su juče ujutru blokirali koloseke na glavnoj železničkoj stanici u Beogradu, tokom noći blokirali su prugu Zemun – Zemun Polje, a od jutros u osam sati blokirali su i centralnu železničku stanicu u Novom Sadu i onemogućili saobraćaj vozova u tom gradu, rečeno je agenciji Beta u Železnicama Srbije.

 

Podseća se da je Nega kola preduzeće čiji je osnivač država i da od pre desetak godina nije u sastavu srpskih železnica, ali su tada osnivačka prava preneta na Vladu Srbije.

 

Blokiran saobraćaj u železničkoj stanici Beograd

 

Za potrebe srpskih železnica preduzeće Nega kola u najvećoj meri obavlja poslove čišćenja i pranja putničkih vagona.

 

Kako je precizirano, osam radnika Nege kola blokirali su u novosadskoj stanici međunarodni voz iz pravca Budimpešte i još jedan poslovni voz, ali su stručne službe tog javnog preduzeća uspele da organizuju njihov saobraćaj alternativnim gradskim prugama, nakon čega su oni nastavili putovanje uz zakašnjenje od tridesetak minuta.

 

Zbog blokade centralne železničke stanice Beograd i pruge Zemun – Zemun Polje, vozovi sa severa zemlje saobraćaju samo do Batajnice i odatle počinju svoju vožnju, a sa juga zemlje stižu i polaze iz stanice Topčider.

 

Dodaje se da je izuzetak voz Beograd-Sofija-Beograd, čija je linija skraćena do Niša, odnosno on saobraća na relaciji Niš-Sofija-Niš.

 

Vozovi beogradske gradske železnice BG Voz od jutros saobraćaju samo na relaciji Zemun – Pančevački most, a izostaju na deonici Batajnica – Zemun, a nekoliko polazaka je i otkazano.

 

Iz Železnica Srbije su naveli da su u okviru radikalizacije svog protesta, radnici Nege kola tokom noći pokušali da blokiraju i železnički depo za održavanje voznih sredstava u Zemunu, kako bi onemogućili jutarnje polaske železničkih kompozicija iz glavnog grada.

 

U Železnicama ističu da još nemaju podatke o šteti koju je prouzrokovala blokada pruge, ali navode da će ona verovatno biti velika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here