EPA/ ANTONIO BAT
Zoran Milanović i Andrej Plenković

Nakon samo nedelju dana zatišja na relaciji predsednik – premijer, između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića ponovo je došlo do “čarki”.

To je još jednom ukazalo da je kohabitacija u hrvatskoj vlasti teža nego što je to obećavao šef vlade.

Milanović je, naime, juče sam na grobju Mirogoj u Zagrebu položio venac i zapalio sveću u Aleji hrvatskih branitelja, a povodom današnjeg dana Svih svetih.

Plenković i drugi su ignorisali njegov poziv da mu se pridruže, pa je premijer to učinio danas s predsednikom parlamenta Gordanom Jandrokovićem.

Milanović je nakon polaganja venca u petak na pitanje novinara da komentariše uvođenje policijskog časa zbog pogoršane epidemiološke situacije, rekao da bi “svakog ko pominje policijski čas strpao u zatvor” i da mu “ne pada na pamet” da ga uvodi.

– Nema šanse – rekao je Milanović.

Osetivši se prozvanim Plenković je nakon polaganja venca danas na groblju Mirogoj novinarima rekao da “niko iz vlade nije ni govorio o uvođenju policijskog časa”.

On je rekao da je juče za vladu bio uobičajeni radni dan i da su planirali da venac polože danas.

– Imali smo svoj plan, preko medija ćemo se teško dogovarati – rekao je Plenković upitan zašto se nije pridružio Milanoviću juče, preneli su hrvatski mediji.

Dodao je i da nema vremena da komentariše izjave Milanovića.

Jandroković je upitan da komentariše “prepucavanje” predsednika i premijera, rekao da “prepucavanja” nema i da sve ide ka smirivanju situacije.

– Nema nikakvog prepucavanja, nadam se da ide to ka smirenju. Već nekoliko dana nema nikakvih odgovora iz vlade – rekao je Jandroković, uz opasku da Milanović ponovo pokušava da uđe u polemiku.

– Ali on je odabrao svoj stil, ima svoj put, on je po meni nekad pun preteških reči i u meni neće imati partnera za tu vrstu razgovora – rekao je Jandroković.

Dodao je i da je Plenković u više navrata dao do znanja da ga polemike ne zanimaju i da se okrenuo onom što je prioritetno za Hrvatsku i kako to smatra ispravnim.

Na pitanje da li su izbegli zajednički dolazak na Mirogoj sa Milanovićem, Jandroković je odgovorio odrečno, a onda dodao da je poziv predsednika doživeo kao saopštenje predsednika Republike, pre nego kao poziv.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here