Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Krizni štab za suzbijanje Covid-19 je na današnjoj sednici doneo je preporuku za sve roditelje čija deca su putovala u inostranstvo provedu 10 dana u kućnoj izolaciji od momenta ulaska u zemlju. Preporučeno je da deca za to vreme nastavu prate online.

Krizni štab je u skladu sa nešto povoljnijom epidemiološkom situacijom doneo odluku da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju otvorene bašte do jeda sat posle ponoći, a radno vreme trgovinskih objekata do 23 sata.

Članica kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević rekla je da bilo kakvo relaksiranje mera ne znači da treba da se opustimo.

Što se tiče preporuke da deca koja se vrate iz inostranstva ostanu u izolaciji, Kisić Tepavčević je rekla da je u pitanju dodatna vrsta predostrožnosti i apelovala na roditelje da decu zadrže u kući.

– Ne samo da ne odlaze u školu, nego da u tom periodu ne izlaze iz kuće jer su potencijalni prenosioci bolesti – rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je napomenula da je doneta odluka da neće biti uveden karantin niti obavezan negativan PCR test za naše državljane koji se vraćaju sa odmora iz Hrvatske i Crne Gore.

Odlučeno je i da se produži rad maloprodajnih objekata do 23 časa, a bašta do jedan sat posle ponoći. Među novim merama je i da se okupljanja sa dosadašnjih 10 osoba na otvorenom i u zatvorenom prostoru povećaju na 30.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here