Ugledan kanadski list kaže da princ Hari i Megan Markl nisu dobrodošli da žive u poznatoj prijateljskoj zemlji, jer je to neustavno.

U oštrom uvodniku, “Globe and Mail” kaže da plan kraljevskog para da se preseli u zemlju javorovog sirupa i hokeja krši zakone koji drže nekadašnju državu, kojom su Britanci upravljali, podalje od monarhije.

– Kao odgovor na iznenadnu najavu nejasnog plana vojvode i vojvotkinje od Saseksa – princa Harija i Megan – da se presele u Kanadu, a da ostanu deo kraljevske porodice, odgovor vlade premijera Trudoa trebalo bi da bude jednostavan i sažet: “Ne!” – navodi list.

– Dobrodošli ste da nas posetite, ali sve dok ste visokopozicionirani članovi kraljevske porodice Kanada vam ne može dozvoliti da ostanete… To ruši nepisani ustavni tabu – kaže se.
– Delikatno i suštinsko mesto monarhije u našem ustavnom sistemu, znači da kraljevski stanovnik – princ koji je šesti u redu za tron – nije nešto što Kanada može da dozvoli – kaže se.

– Kraljevski život u ovoj zemlji ne slaže se sa dugogodišnjom prirodom odnosa između Kanade i Britanije i Kanade i krune. Ako ste stariji član naše kraljevske porodice, ova država ne može postati vaš dom.

Inače, list “Globe and Mail” se štampa u pet najvećih gradova u Kanadi i smatra se za jedan od najuticajnijih u toj zemlji.

2 COMMENTS

  1. ovaj kanadski balavac drzi se i suvise blizu trampa i americke politike dosao je na vlast samo zbog svog imena famoznog tate piera trudoa
    jer ovi liberalni mangupi nisu bili sposobni da izgube izbore ovaj prvi ministar canade moglo bi se rec drzi se tramovi savjeta cao da mu je drugi otac
    kraljevstvo oce da ga malko distancira od amerike i da vise posveti paznju londonu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here