EPA/Valdrin Xhemaj
Kosovo i Metohija

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja poručio je na Fejsbuku da su i Beograd i Brisel shvatili da ne mogu da ponižavaju Kosovo i da će se suverenitet i zakonitost proširiti na celu teritoriju Kosova po svaku cenu.

– Era ponižavanja Kosova je završena. Kosovo je pokazalo da ima demokratske i profesionalne institucije i da je privrženo zakonu i redu, a Srbija je 13 dana koristila sva sredstva, uključujući i svoje kriminalne aktivnosti kroz blokade puteva, pretnje lokalnim Srbima, ucene i terorističkim napadima na javne institucije. Ali čak ni ovaj zločinački poduhvat koji je sponzorisala srpska vlada nije uspeo da odvrati Kosovo i naše posebne jedinice od sprovođenja legitimne odluke – napisao je Svečlja na Fejsbuku.

On je naveo da je kosovska policija tokom 13 dana dokazala da je profesionalna i spremna da uspešno izvrši svoju misiju, kao i da “brani suverenitet države i osigurava red i bezbednost”.

Po njegovom mišljenju Kosovo je napravilo korak napred i zajedno sa Kforom osiguraće granicu sa Srbijom.

– Odlučeno je da se sarađuje sa saveznicima i da se posle povlačenja barikada povuku Specijalne jedinice – napisao je Svečlja.

5 COMMENTS

  1. Cuj Kosovska policija je spremna! Pa vi se krijete pozadi Nato! Samo vasa svecica polako dogoreva! Pitajte se sta ce te posle! Nedo Bog da vam BOG oprosti!

  2. Mene ovo podseca na Aliju 1992….Hocemo nezavisnu Bosnu i po cenu mira….i to su platili sa gotovo 90.000 ljudi. i ovi su slicni….

  3. Samo napred! Ali strah me za vas, jer kako se ponasate, imate realne sanse da izgubite suverenitet i juzno od Ibra. He he

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here