EPA/Alessandro di Marco
Novak Đoković

Ministar za imigraciju Aleks Hok još nije doneo odluku u vezi s tim hoće li opet ukinuti vizu Novaku Đokoviću, ali imamo novi zaplet u celoj priči koji ne ide na ruku najboljem teniseru sveta.

Kako prenosi novinarka Karen Svini, federalna Vlada novi adut pronašla je u Australijskoj putnoj deklaraciji (Australian Travel Declaration), dokumentu koji moraju da popune svi koji ulaze u Australiju.

Đoković je u tom dokumentu naveo da nije putovao u 14 dana pre nego što je sleteo u Australiju 5. januara. Kako se navodi, viđen je na terenima u Srbiji 25. decembra i zatim kako trenira u Španiji 2. januara.

Kako se navodi, davanje pogrešnih informacija u tom dokumentu predstavlja “ozbiljan prekršaj” koji podleže i kazni.

Đoković je rekao imigracionim službenicima da je Teniska asocijacija Australije popunila formular u njegovo ime, ali je službenik uneo da je to učinjeno “na osnovu informacija koje je dostavio čovek sa vizom”.

Kako navodi novinar Rasel Fuler, taj Novakov postupak “nije baš mudar, s obzirom na okolnosti, ali nije nešto što bi u uobičajenim okolnostima predstavljalo problem”.

Sudija Entoni Keli prethodno je usvojio Đokovićevu žalbu na odluku da mu se poništi viza i izdao je oštro upozorenje izvršnoj vlasti da odluku ne preinačuje, što ipak ne znači da će ministar Hok postupati u skladu s tim upozorenjem.

Australijan open počinje 17. januara, a Đoković je devetostruki šampion.

2 COMMENTS

  1. Australijske vlasti rade proziv sebe i protiv Australije. Turističke sezone im propadaju već 2 godine a oni sada još više doprinose tome da više niko tamo ne putuje.

  2. Ako ga puste sa igra neka im uzme 10. titulu i onda sam da im kaze ja vise neigram na australien open.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here