pixabay.com

Glumica Lašana Linč potvrdila je da će biti sledeći agent 007, čime će postati prva žena koja će glumiti legendarnog tajnog agenta.

Linč se pojavljuje i u najnovijem nastavku filma o čuvenom Džejmsu Bondu “Nije vreme za umiranje” (No Time To Die) kao agent Nomi.

Govoreći o svojoj novoj ulozi Linč je objasnila da želi da njen prikaz „prvog crnog ženskog agenta 007 bude 100% autentučan“.

Lik Bonda je previše uglađen, to je potpuno u suprotnosti sa onim za šta se zalažem. Nisam želela da izgubim priliku kada je reč o tome šta bi Nomi mogla da predstavlja. Tražila sam barem jedan trenutak u scenariju gde bi „crni članovi publike“ potvrdno klimali glavom, da im bude drago što je njihov stvarni život predstavljen. U svakom projektu čiji sam deo, bez obzira na budžet ili žanr, iskustvo crnaca koje predstavljam mora biti 100 odsto autentično – rekla je Linč.

Kada su se pojavile informacije da bi Linč mogla da bude sledeći agent 007, 32-godišnjakinja bila je preplavljena negativnim komentarima koji su je na kraju doveli do toga da na nedelju dana izbriše svoje naloge na društvenim mrežama.

Uprkos maltretiranju, Linč to nije shvatila lično. „Ja sam jedna crna žena – da je u pitanju bilo koja druga crnkinja, izazvalo bi iste polemike, doživela bi iste napade i zlostavljanje“, objasnila je.

Iako Linč možda ispunjava uslove za ulogu agenta 007, sledeći Džejms Bond još uvek nije pronađen iako se uveliko nagađa ko bi to mogao da bude. U igri su glumci od Hari Stajlsa i Idrisa Elbe, do Toma Hardija i Henri Kavila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here