Novi amblemi Vojske Srbije

0

Na konferenciji za novinare u Centralnom domu Vojske Srbije, načelnik Uprave za odnose sa javnošću, kapetan bojnog broda Petar Bošković je rekao da su autori novih oznaka u svom poslu konsultovali istoričare i heraldičare jer su hteli da sačuvaju bogatu tradiciju vojske ali da su uvažena i mišljenja ljudi iz jedinica.

 

On je rekao da je procedura izrade novog vizuelnog identiteta VS bila dugotrajna i podsetio da su, u tom periodu, usvojeni novi grb i nove oznake vojske, kao i novi činovi koji su izrađeni u skladu sa NATO standardima.

 

Državni sekretar Igor Jovičić je rekao da je rešenja za oznake predložilo Ministarstvo odbrane a da je rešenje o usvajanju tog predloga potpisao predsednik Srbije.

 

Pogledajte kako će uzgledati nove oznake srpske vojske:

 

 

Jedan od autora novih oznaka major Jovica Milak predstavio je novinarima izgled novih oznaka, ratnih zastava i amblema pripadnosti jedinicama i govorio o simbolici i tradiciji na osnovu kojih su izrađena konkretna rešenja.

 

Na konferenciji su predstavljena novi ambalemi Centara za obuku VS, aktivnih brigada i jedinica ranga brigade, samostalnih bataljona, Centara i baza, kao i ratne zastave brigada, takozvanih plamenaca za jedinice ranga bataljona, stegovi načelanika

Generalštaba i komandanata operativnih sastava, amblemi za uniforme pripadnika VS u inostranstvu ili na međunarodnim vojnim vežbama, značke pripadnosti komandama i vojnih škola.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here