Novi Android: Upoznajte Lolipop

0

Novina iz Guglove "kuhinje": Android Lolipop je više nego impresivan OS
 

Sekcija za pozive ličiće na "Skajp"

Za početak, Gugl je potpuno redizajnirao sekciju za pozive, tako da sada pri pozivu određene osobe dobijete šaroliki interfejs sa fotografijama osoba čije ste brojeve poslednje okretali. Sekcija za pozive sada malo podseća na aplikaciju Skajp, s obzirom da su inžinjeri u Guglu smanjili taster za prekidanje poziva, a čitav interfejs je prepoznatljive svetlo-plave boje.

 

Nema više nepoželjnih poziva, poruka ni notifikacija

Ukoliko ne želite da vas baš svako uznemirava tokom određenog vremena, sada možete da namestite opciju da do vas dolaze samo poruke i pozivi od onih ljudi koji dobiju vaše odobrenje. Gugl je redizajnirao novu aplikaciju tako da sada možete da odgovarate direktno iz sekcije za notifikacije.

 

Igrice sa telefona moći ćete da igrate na TV

Korisnici androida su i u prethodnim verzijama ovog operativnog sistema mogli da prebacuju određeni sadržaj na svoj pametni televizor, ali Gugl je sada omogućio da se ta aplikacija proširi. Dok su pre korisnici mogli samo da objavljuju Jutjub klipove i fotografije, sada možete da podelite apsolutno sve što se nalazi na vašem uređaju, uključujući i video igre i poruke. Pored televizora, sada će svi uređaji moći da se povezuju i sa pametnim satovima.

 

Moraćete da se naviknete na novi dizajn početne strane

Gugl se pobrinuo da ovog puta potpuno promeni početni dizajn svoje aplikacije, pa će tako korisnici novog operativnog sistema susresti sa novim dizajnom aplikacija i početne strane.

 

 

Evo kako da vratite slike i kontakte iz starog telefona

Prelazak sa jednog na drugi Android uređaj zna da bude frustrirajuće, pogotovo ako želite da prenesete sve aplikacije koje ste imali na starom telefonu. Novi operativni sistem je i u ovome napravio pomak, te sada postoji aplikacija "Tap and Go", koji će vam bukvalno vratiti sve stare aplikacije, pozadine i šifre za WI-FI koje ste imali na starom telefonu (Ukoliko koristite Google now launcher).

 

Kad vam neko uzme telefon, vi birate šta će moći da vidi

Uvek vas je nerviralo kada vam neko nepoznat čačka po telefonu? Gugl ima rešenje i za ovo. Novi operativni sistem vam dozvoljava da napravite profil Gost, koji će moći da pristupi samo određenim aplikacijama koje mu vi dozvolite.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here