Foto: MN Press
VK Novi Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda okončali su prvi ovosezonski turnir Jadranske lige kao jedini tim sa maksimlanim učinkom, pošto su i u poslednjem šestom meču savldali Partizan sa 12:9 (1:1, 3:2, 3:1, 5:5).

Bio je to drugi trijumf Novobeograđana nad crno-belima u ovoj sezoni, pošto je tim trenera Vladimira Vujasinovića slavio i u domaćem šampionatu sa još ubedljivijih 22:5.

Izuzetno naporan sistem takmičenja i čak šest odigranih utakmica u samo pet dana odneli su potrebnu svežinu obema ekipama, pa je u pojedinim situacijama bio evidentan nedostatak koncentracije. Golman Partizana Dimtrije Rističević blistao je na golu crno-belih sa čak 14 odbrana, ali još jednom je kvalitet Novobeograđana došao do izražaja.

Kada je bilo najpotrebnije izabranici Vladimira Vujasinovića igrali su na potrebnom nivou da upišu i šesti uzastopni trijumf. Kod pobednika, po dva puta su se u listu strelaca upisali Dušan Mandić, Angelos Vlahopulos, Radomir Drašović, Vasilije Martinović i Strahinja Rašović, dok su se u redovima Partizana bolji od ostalih bio Aleks Boven sa četiri pogotka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here