Lična arhiva
Sve brojniji: Druženje Bečkih poeta

Udruženje Bečke poete priredilo je u klupskim prostorijama posebno veče novih autora i novih dela. Predstavili su nove članove pesnike, pisce, njihova dela.

– Ako se jedan klub naziva umetnički, pesnički i pozorišni onda on treba da ima i svoje “izvore”, a to su oni koji čine upravo taj doprinos. Klub Bečke poete polako dobija sve više novih članova – zadovoljno konstatuje predsednica Mirel Tomaš.

Na večeri posvećenoj novim kolegama predstavljena je, između ostalih, Stana Rakić Dokić sa pesmom “Kriva sam”.

Marjan Denkov Makedonski recitovao je svoju pesmu “Čežnja”.

Priča “Ko je Maca?”, u kojoj se ističe zamka kada poslovni kolega postane i prijatelj, autorke Mirel Tomaš, naišla je na odličan odjek. Katarina Marković je pročitala zajedničku pesmu svog profesora i učenika koja je odgovarala na pitanja o znanju i učenju. Jadranka Stanojević čitala je svoju omiljenu pesmu “Čuvam ljubav za jednog čoveka”.

Vredna pesnikinja koja ima već tri izdanja iza sebe, Dragica Rakić Mitić poklonila je prisutnima jesenju pesmu “Miris ruže”. Katarina Stević Titović pročitala je iz svoje nove knjige “Pesmicu za velike i male”.

Stana Rakić Dokić

Kolce uz kolače

Lepo druženja pesnika upotpunio je Zoran Radosavljević na harmonici pesmama koje svi znaju i vole da pevaju.

– Šta bi jedno društvo bilo ako ne peva i ne igra. Na kraju su kolce i kolači bili nezaobilazna poslastica večeri – rekla je Mirel Tomaš.