EPA/Christian Bruna

U poslednja 24 sata na koronavirus u Srbiji je testirano 12.480 osoba, od kojih je 2.181 bilo pozitivno, dok je nažalost preminulo 11 lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut” na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 57 pacijenata.

U bolnicama širom Srbije do danas do 15 časova je hospitalizovano 2.125 pacijenata.

Od početka epidemije zvanično je testirano 1.388.716 uzoraka koja su ispunjavala kriterijume definicije slučaja. U Srbiji je od Covida-19 obolelo 55.676 osoba, a preminulo je 861. Procenat smrtnosti je 1.55 odsto.

Zbog pogoršanja epidemijske situacije u Srbiji, ozbiljno se razmišlja o produženju jesenjeg raspusta za osnovce, rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

Sa epidemijskog aspekta, situacija je preteća, navodi direktorka Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, doktorka Verica Jovanović.

Ističe da se bolnički kapaciteti pune, i apeluje da budemo lični kontrolori u sprovođenju mera.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji infekcija koronavirusom potvrđena je kod 195 korisnika i 105 zaposlenih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je saopštilo da je virus potvrđen u 21 ustanovi socijalne zaštite u Beogradu, u tri ustanove u Zrenjaninu, po dve u Novom Sadu, Šapcu i Kragujevcu.

U ustanovama socijalne zaštite tokom epidemije je izlečeno 1.097 korisnika i 441 zaposleni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here