Novi detalji o tinejdžeru koji je silovao staricu i pobegao na Crni Vrh

0

Potraga je locirana na sela Donji Mišević i Lozovik, ali pošto je reč o planinskom i teško prostupačnom delu, krug oko osumnjičenog se polako zatvara i uskoro treba očekivati da bude u rukama policije, navode izvori Alo.

 

 

Trgaju za mladićem koji je počinio ovaj gnusan zločin (Foto: Ilustracija)
 

– On dobro poznaje ovaj deo planine Crni vrh i Bešnjaju. Tu je odrastao, radio je sa drvima i zna svako stablo i putić, kao i mesto gde će da se sakrije. Ako padne sneg do proleća ne mogu da nađu, pričaju meštani Lozovika.

 

Napad i silovanje dogodili su se u selu Lozovik kod Jagodine u kući D.I. u kojoj je ona povremeno boravila. Mladić je već nekoliko godina živi u kući kod svog dede po majci u Lozoviku.

 

– D.I. je mirna i povučena žena, živela u kući u Lozoviku i stanu u Jagodini. Baka na je uvek bila mestu,ima dve ćerke. Kada je u subotu izašla na groblje na Zadušnice komšinica je primetila da je izgrebana i da joj je usna iskrvavljena. Baka se poverila komšinici šta se te noći dogodilo i je na njen i nagovor i ostalih meštana na groblju prijavila slučaj policiji, kaže predsednik MZ Lozovik Slobodan Todorović.

 

Žrtva i silovatelj su u petak uveče bili na slavi kod komšija Ace i Nenada Dimitrijevića u Lozoviku.

 

-Starica je otišla oko 22 sata kući, a Živadin je, posle slave, oko 4.30 na prevaru i na silu ušao kod nje u kuću. Predstavio se kao komšija Aca i žena mu je otvorila vrata jer je mislila da se nešto dogodilo, bilo rano oko 4.30. Odmah je počeo da prvi haos po kući i preti, nemoćnu staricu je zatim silovao držeći joj jastuk na glavi i nastavio da preti kako će joj zapaliti kuću ako nekom kaže šta se dogodilo. Nije joj tražio novac, niti je uzeo neku vrednost iz kuće, objašnjavaju meštani.

 

Članovi porodice Dimitrijević kažu da su u šoku zbog svega što se dogodilo i da im je mnogo žao bake D.I. koja je njihova komšinica. Oni ističu da ništa nije naslućivalo da bi nešto ovako tragično moglo da se dogodi, niti da su mogli da predpostave da je Živadin spreman tako nešto da uradi.

Todorović priča da su Živadinovi roditelji razvedeni i da majka je otišla iz porodice, ali da njega nije povela, već je on trebalo da ode u starateljsku porodicu. Međutim, njega su pre tri ili četiri godine prihvatili na staranje majčini otac i majka u Lozoviku.

 

Mladić (19) Izašao sa slave i silovao staricu (74)

 

-Nije nikada pravio probleme u selu, a pogotovo ovakve, niti je nasrtao na ljude i žene. Igrao je fudbal u lokalnom klubu Oniks, bio je dobar golman na početku karijere. Međutim, kad se pogleda njegova porodica unazad u kakvim je problemima bili i rđava genetika, nažalost to je to što se i dogodilo. Otac i preci su bili mnogo problematični. Živadin je povčen momak, baš fin u nekim situacijama. Sve nas je ovo mnogo iznenadilo, to niko nije očekivao niti mogao da predpostavi. Mogli smo da očekujemo raznorazne "momačke" gluposti od pijanstva, preko svađa i psovki. Ovako nešto niko nije mogao da pretpostavi da može da mu padne na pamet, kaže Todorović.

Policija i Centar za socijalni rad nekoliko puta dolazili su Lozovik i kod Živadinovih staratelja, odnosno babe i dede.

– Nikad se kod nas nešto slično nije dogodilo, bar mi živi ne pamtimo. Ovako nešto ne pamtimo u Lozoviku, potvrđuje Todorović.

Posle obavljenog pregleda u bolnici kod D.I. konstantovane su teške telesne povrede po telu, a nesrećna žena se nalazi u teškom psihičkom stanju i strahuje od osvete nasilnika koji je i dalje u bekstvu. Ona ne sme da ode u svojoj stan u Jagodni, niti da se vrati u kuću u Lozoviku, već se sklonila na sigurno do hapšenja nasilnika.

 

U jagodinskoj policiji nisu mogli da za Alo! potvrde da li je starica silovana starica, niti da li se događaj uopšte i dogodio, jer,kako nam je saopšteno, Tužilaštvo ovaj događaj još nije kvalifikovalo. Naime, tužilac traži dodatne dokaze i analize kako mogao da kvlaifikuje delo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here