youtube.com/Zamediatelevizija

Policija u Negotinu i dalje tapka u mestu u potrazi za jednim ili više počinilaca četvorostrukog ubistva u selu Jabukobac kod ovog grada.

Kompletna negotinska policija uključena je u rasvetljavanje zločina, a u pomoć su im stigli i pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda. Novac skriven u kući gde se zločin dogodio nađen je posle uviđaja.

Od nedelje popodne policija je ponovo blokirala prilaze imanju Raje Kazimirovića (72), a plan je da se u što kraćem periodu detaljno pregleda šuma koja je okruživala njegovu kuću u potrazi za bilo kojim detaljem koji bi pomogao istrazi.

Da podsetimo, Kazimirović je ubijen u četvrtak pre podne zajedno sa svojom majkom Dragicom (93), sestrom Ljubinkom Oprikić i sestričinom Draganom Jozeljić (53) koja je tri nedelje ranije iz Nemačke došla na odmor. On je najverovatnije likvidiran poslednji tako što se traktorom vraćao sa njive gde je kupio seno, a onda, kada je video napadača, pokušao da pobegne.

– Ubica je na njega pucao sa daljine od tri ili četiri metara, a zatim ga je “overio” jednim hicem u čelo iz neposredne blizine. Ali zbog činjenice da su sva četiri metka u grudi bila “grupisana” policija sumnja da je reč o osobi koja ima veliko iskustvo u korišćenju oružja. Na to ukazuje i činjenica da je posle zločina pokušao da ukloni sve čaure – priča izvor “Vesti”.

Ono što je do sada takođe utvrđeno je da su ostale tri žrtve ubijene u dvorištu, odnosno stepeništu kuće dok su obavljale redovne seoske radove, kao i da nisu bežale što bi moglo da ukaže da su poznavale počinioca ili im nije delovao opasno. Sve tri žene su ubijene sa po metkom u glavu, s tim što su Dragica Kazimirović i Dragana Jozeljić ubijene tako što im je napadač stavio pištolj u usta, a zatim povukao oroz.

Najviše dileme stvara podatak da su korišćena najmanje dva kalibra i to pištoljske i revolverske municije.

– Ostaje da se utvrdi da li je pucala jedna ili više osoba, ali i da li je pljačka jedini motiv ovog masakra – kažu izvori iz istrage za “Vesti”.

Ubijeni u Jabukovcu najverovatnije će biti sahranjeni u četvrtak na lokalnom groblju.

Mediji su do sada spekulisali i da je najverovatniji motiv pljačka zato što je policija u potkrovlju kuće zatekla razbacane stvari.

Detaljnijim pretresom kuće, policija je u prizemlju pronašla oko 1.000 evra koji su bili dobro sakriveni, pa sumnjaju da je Kazimirović zapravo imao više “štekova” gde je skrivao novac, a da to ubica nije znao.

Ćerka stigla iz Nemačke

Sanda Jozeljić, kćerka pokojne Dragane stigla je u nedelju iz Nemačke, gde živi. Ona je odmah po dolasku u Negotin otišla u policijsku stanicu kako bi pokušala da sazna više detalja o ovom monstruoznom zločinu.

Osumnjičeni sa alibijem

U prvih 24 časa policija je u saradnji sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom (SAJ) privela više osoba iz Negotina i okoline, ali je i dalje bez osumnjičenog. Naime, svi su imali alibi, a zatim su i prošli poligrafsko ispitivanje.