Promo

Da li ste znali da mnogi svetski gradovi imaju nadimke po kojima su prepoznatljivi? Rim nazivaju Večni grad, Pariz Grad svetlosti, a Njujork je poznat kao Velika jabuka ili Grad koji nikad ne spava. Njihove istorijske i kulturološke specifičnosti, arhitektura, jedinstvenost i poseban duh koji nose godinama unazad poslužile su kao inspiracija za smišljanje ovih naziva.

Za razliku od ovih metropola, Beograd nema svoj “nadimak”, ali ima deo grada po kome je nadaleko prepoznatljiv – Dorćol. Zbog jedinstvenog spoja tradicionalnog i modernog, Dorćol verno oslikava autentičnost naše prestonice, pa bi Beograd simbolično mogao nositi naziv Grad gde se sreću razni putevi.

Dorćol predstavlja jedan od najstarijih delova Beograda, a naziv je nastao još u vreme Turaka i u prevodu znači “raskrsnica četiri ulice”, koje su u to vreme vodile ka Istanbulu, Vidinu, Beču i Dubrovniku. Na Dorćolu su otvorene prve kafane i restorani, a mnoge priče su ispričane upravo o ovom delu grada.

Brojni umetnici su u ovom delu grada tražili svoje inspiracije, a neka od najvećih srpskih istorijskih ličnosti i umetnika poput Dositeja Obradovića, Đure Jakšića, Stevana Mokranjca i Meše Selimovića, živeli su na Dorćolu. Ovaj deo grada ima posebno mesto u srcima Beograđana, pa oni koji žive na Dorćolu sa ponosom ističu da njihov kraj ima sve što im je neophodno. S jedne strane, Dorćol nosi duh jednog vremena, spoj kulture i tradicije, a sa druge, predstavlja deo grada koji je u blizini svih gradskih dešavanja.

Nalazi se na svega par minuta od centra grada, obale reke i Kalemegdana, pa je mnogima Dorćol idealno mesto za život i prvi izbor pri kupovini stana. Upravo zbog toga, Deka inženjering, investitor A Bloka, odlučio je da svoj sledeći projekat izgradi na Dorćolu.

Savršenstvo nije nedostižno, ono se nalazi u Novom Dorćolu.

Inspirisan nekadašnjim industrijskim delom Beograda, stambeno-poslovni kompleks Novi Dorćol u Venizelosovoj 29. predstavlja jedinstveni spoj sofisticirane moderne arhitekture i istorijskih elemenata s kraja 19. i početka 20. veka. Novi Dorćol se nalazi u neposrednoj blizini Knez Mihailove ulice i Narodnog pozorišta, na svega par minuta hoda do Botaničke bašte “Jevremovac” i hale Pionir, na korak do Bajlonija i Bitef teatra. Novi Dorćol predstavlja mesto gde se prepliću tradicija, kultura i moderan život.

Nova vizija doma

Autentičan i jedinstven stambeno-poslovni kompleks Novi Dorćol, prostiraće se na oko 100.000 m2 sa više od 500 stanova različitih struktura. Novi Dorćol nudi moderan koncept stanovanja i prilagođen je savremenim zahtevima života, gde će budućim stanarima na raspolaganju biti dostupni SPA centar sa bazenom, kao i ostali prateći sadržaji poput restorana, kafića, vrtića i drugih uslužnih delatnosti.

Maloprodajni objekti su nadohvat ruke, što svakodnevne aktivnosti dodatno čini jednostavnijim, a život udobnijim. Zadovoljavajući najviše standarde moderne gradnje, kao i izbor vrhunskih materijala koji doprinose dugotrajnom kvalitetu i komforu, Novi Dorćol čini idealnim i udobnim životnim prostorom u urbanom delu grada.

O Deka inženjeringu

Deka inženjering je kompanija osnovana 2011. godine sa ciljem da razvije projekat A Blok, stambeno-poslovni kompleks u Novom Beogradu. Danas Deka inženjering postavlja standarde modernog života i poslovanja. Primena najviših standarda u projektovanju i gradnji, ekološki materijali, jedinstvo najbolje građevinske tradicije sa savremenim trendovima i okrenutost prema kupcu, stubovi su razvoja Deka inženjeringa.

A Blok je jedan od najreprezentativnijih kompleksa u Beogradu, kako po arhitektonskom konceptu, tako i nastupu na tržištu. Za 5 godina izgrađeno je, prodato i useljeno preko 1.000 stanova modernog izgleda i sa ugrađenim materijalima najvišeg kvaliteta. A Blok je svojim uspešnim nastupom na tržištu pokrenuo izgradnju stambenih kompleksa u Beogradu i u velikoj meri doprineo razvoju industrije.