pixabay.com

Najveća država Australije, Novi Južni Vels, povući će ili refundirati desetine hiljada kazni izdatih tokom pandemije korone, nakon što su vladini advokati priznali danas da su pojedine novčane kazne bile nevažeće, što je utvrđeno prilikom ispitivanja pojedinih slučajeva.

Komesar Uprave za novčane kazne povukao je 33.121 kaznu, nešto manje od polovine od 62.138 koje su izrečene tokom pandemije.

Na preostale kazne ne utiče ta odluka, javio je Rojters. Sve sankcije biće obustavljene, a onima koji su platili kazne, biće vraćen novac.

Policija u Novom Južnom Velsu mogla je da izrekne kazne od 670 dolara do oko 2.000 dolara pojedincima koji su prekršili naredbe o javnom zdravlju izdate tokom pandemije.

Redfern – pravni centar koji pruža besplatne pravne usluge – pokrenuo je u julu ispitivanje pojedinih slučajeva izricanja sankcija u ime troje građana koji su podneli tužbe i tada je utvrđeno da su novčane kazne bile nevažeće, jer obaveštenja o kazni nisu dovoljno opisala krivično delo.

Australijske države i teritorije uvele su stroga ograničenja tokom pandemije korone, uključujući ograničenja putovanja i kretanja van kuće, podseća britanska agencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here