D. Pašić
Nova građevina se sastavlja iz delova

U Lincu uveliko traju radovi na montiranju Železničkog mosta preko Dunava koji se gradi na istom mestu gde je bio stari koji je zbog dotrajalaosti (izrađen 1897.) srušen 2016. godina. Doduše bilo je planirano da novi most bude gotov prošle godine, ali pre svega zbog virus korona, a i pogrešnog proračuna cene, sve je odloženo. Prema najavama iz grada ovaj važan objekat biće spreman za upotrebu najverovatnije od novembra ove godine.

Trenutno su u toku pripreme za montiranje još dva dela odnosno luka. Zahvaljujući posebnim trajektima dva luka težine skoro 3.000 tona biće postavljena 23. i 24. februara odnosno 3. i 4. marta. Time će praktično biti završen glavni deo posla.

Novi velelepni most na Dunavu biće dug 400 metara, isto kao i stari. U odnosu na ranije, novi Železnički most će imati dve automobilske trake, stazu za bicikliste širine 2,5 metara i traku za pešake. Predviđen je i šinski saobraćaj. U planu je da preko njega u dogledno vreme idu i tramvaji odnosno lokalni i teretni vozovi. Do tada će traku tramvaja koristit gradski autobusi.