EPA/Kusthrim Ternava

Kancelarija za KiM oglasila se saopštenjem u kome se navodi da je došlo do “napada na meštanina Velike Hoče Miroslava Lukića sinoć oko devet sati od strane trojice Albanaca, koji su ga prvo verbalno vređali, a potom ga i fizički napali.

– On je zadobio prelom nosa i nalazi se na bolničkoj opservaciji. Žitelji Velike Hoče i Orahovca mesecima su na meti lokalnih Albanaca koji na njihova imanja puštaju stoku i tako im uništavaju poljoprivredne zasade. Napadnuti Lukić u više navrata je skretao pažnju policiji na ovaj problem, ali se on ponavljao. Umesto da se problem reši, on je eskalirao u još veći incident, a Lukić je napadnut samo zato što je problem prijavljivao – stoji u saopštenju.

Kako se navodi o slučaju je obaveštena policija, a napadač je priveden.

– Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje adekvatnu kaznu za ovaj težak fizički napad na Miroslava Lukića, ali i hitnu reakciju policije na zaštiti imovine srpskih porodica u ovom delu Kosova i Metohije, kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda. Na ovaj način njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak na području Velike Hoče i Orahovca i šalje poruka da na svojim ognjištima nisu dobrodošli. Zbog toga se ovaj problem mora najozbiljnije shvatiti i osigurati se bezbednost srpskim porodicama u ovom delu Kosova i Metohije – piše u saopštenju Kancelarije za KiM.

1 COMMENT

  1. ТО НЕ СМЕМО ВИШЕ ДА ТРПИМО
    У сваком случају,о овоме се не може више ћутати. Наша власт треба сваки инцидент да пријави Европском Савету у Стразбуру и Савету безбедности Уједињених нација и тако прикупљати доказе о непрекидним зличинима Албанаца! Уколико ове организације не реагују на овај вандализам. треба узети ствар у своје руке. А за то су надлежни наши органи безбедности. У противном, и ово мало Срба ће убрзо морати да побегне са свог (и нашег) огњишта!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here