EPA/ CRAIG LASSIG
Protesti u SAD

Protest u Oklandu, u Kaliforniji, koji je započeo mirno, završen je sa podmetanjem više požara, oštećenjem nekoliko automobila i razbijanjem brojnih prozora.

AP prenosi da je protest zbog policijske brutalnosti započeo mirno u petak uveče u Oklandu, nedaleko od San Franciska, a da je u naknadnom okupljanju učestvovalo oko 300 ljudi, od kojih su neki palili automobile i razbijali prozore na okolnim objektima.

Ljudi iz mase bacali su flaše i druge predmete na policajce tokom demonstracija, jedan policajac zadobio je povredu od udarca u glavu, a napadnuto je još jedno lice, navodi se u saopštenju policije Oklanda.

Među oštećenim objektima je prodavnica automobila u kojoj je zapaljeno najmanje jedno vozilo, a požar je podmetnut i ispred banke, a tokom demonstracija izazvana je i jedna saobraćajna nesreća.

Fotografije i video snimci objavljeni na internetu prikazuju učesnike marša sa natpisima i zastavama, a mnogi od njih su uzvikivali imena Dontea Rajta, dvadesetogodišnjaka koga je 11. aprila policajac ubio u Bruklin Sentru, predgrađu Mineapolisa, i Adama Toleda, trinaestogodišnjaka koji je krajem marta usmrćen u policijskoj akciji u Čikagu, prenosi Tanjug.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here