Promo

Polovina novembra je u Beograd donela prijatno iznenađenje u vidu toplog vremena, što je još lepšim učinilo otvaranje prvog dela parka u okviru Belgrade Waterfront-a.

U parku koji će se po završetku prostirati na površini od 2,7 hektara, nalaze se multifunkcionalni tereni za košarku, mali fudbal ili rukomet, stolovi za stoni tenis, kao i 700 metara dugačka staza za džoging.

Pejzažni arhitekti vodili su računa da svaki njegov kutak bude maksimalno iskorišćen za uživanje posetilaca – u njemu je predviđen i deo za piknik sa šest stolova, kao i dečije igralište sa brojnim rekvizitima koji bude maštu i razvijaju spretnost kod najmlađih. Međutim, ostavljeno je i dovoljno prostora za odmaranje, šetanje ili jednostavno druženje sa prijateljima. Ukoliko ste u raspoloženju da se osamite uz dobru knjigu i kafu, u parku Belgrade Waterfront-a ćete sigurno pronaći svoje omiljeno mesto među bujnim zelenilom.

Posetioci parka moći će da uživaju i u brojnim sadržajima, kao što su restorani, fruit and juice barovi, sezonski bioskop na otvorenom… Posebna pažnja posvećena je izboru rasvete, kako bi park podjednako mogao da se koristi i preko dana i u večernjim satima.

U skladu sa globalnim trendovima, ovaj park doprinosi povećanju „zelene“ kvadrature u prestonici Srbije, kao i raznovrsnoj ponudi za provođenje slobodnog vremena. Međutim, Belgrade Waterfront je posvećen i izgradnji ulica koje projekat povezuju sa drugim delovima grada.

Tako su ove jeseni za saobraćaj otvoreni prvi delovi Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova, koja će spajati Savsku ulicu sa Kulom Beograd, budućim simbolom prestonice. Ukupna dužina Bulevara biće dva kilometra, sa po tri saobraćajne trake u oba smera i dvosmernom biciklističkom stazom. Najširi prestonički bulevar počinje na novom kružnom toku kod Karađorđeve ulice, a završava se u Bulevaru vojvode Mišića, kod Beogradskog sajma, doprinoseći boljem protoku saobraćaja kroz ovaj deo grada.

Obe ulice dobile su imena po velikim istorijskim ličnostima koje su zadužile srpski narod – Nikolaj Nikitovič Kravcov bio je poručnik Crvene armije koji je poginuo u akciji oslobađanja Beograda oktobra 1944. godine, a Tomas Vudro Vilson bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Vilson je na četvrtu godišnjicu objave rata Austrougarskog carstva Kraljevini Srbiji, 28. jula 1918. godine, doneo proglas obeležavanja ovog dana kao Srpskog dana i ostao poznat po poznavanju srpske istorije i velikim prijateljstvom sa naučnikom Mihajlom Pupinom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here