Prvenstvo Srbije u atletici za seniore i seniorke, održaće se ovog vikenda u Novom Pazaru, na kom se očekuje učešće oko 200 atletičara.

Takmičenje će oba dana početi u 15.30 i biće održano po svim merama zaštite od virusa Covid 19.

– Pandemija korona virusa sprečila je da nastupim u disciplini 5.000 metara na mitinzima u Monaku i Geteborgu, a sada se u mom gradu vraćam stazi od 1.500 metara. Odlično se osećam I jedva čekam trku. Trčaću u Pazaru samo u subotu, a potom idem za Ostravu. Na mitingu u tom češkom gradu, koji je zakazan za 8. septembar, konačno me očekuje nastup na 5.000 metara. Dugo se spremam za tu disciplinu i pokušaću da napravim vredan rezultat – rekao je atletičar Elzan Bibić na koferenciji za medije u gradskoj upravi.

Atletičar Strahinja Jovančević kaže da je napokon došlo vreme da atletičari pokažu kako su trenirali ove godine.

– Pre svega radujem se prvom pravom takmičenju na otvorenom, ulazim u formu i spreman sam za daleke skokove. Ovoga puta ću se oprobati i u sprintu na 100m gde ću u okršaju sa sprinterima možda i njima pomoći da spuste svoje rezultate. Što se tiče moje glavne discipline posle državnog prvenstva u Novom Pazaru, očekuje me miting u Beranama, pa onda Hanžeković miting u Zagrebu i na kraju Balkanijada u Rumuniji – rekao je Jovančević.

Selektor Srpskog atletskog saveza Edin Zuković istakao je da će ovo takmičenje biti izborno za reprezentaciju Srbije na predstojećem Prvenstvu Balkana za seniore koje treba da se održi u Rumuniji za dve nedelje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here