Novi Pazar “na nogama” zbog karikatura o Muhamedu

0

Beta/Milan Obradović
Protest u Novom Pazaru protiv karikatura Muhameda u listu Šarli Ebdo
 

Malić je pred nekoliko hiljada ljudi kazao da ubistva karikaturista lista "Šarli ebdo" nisu terorizam, već atentat, kao i da islam nema veze sa terorizmom.

Nekoliko hiljada Novopazaraca protestovalo je danas u centru grada zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda u francuskom nedeljniku "Šarli ebdo", ali i u drugim medijima.

Skup je protekao mirno, bez incidenata, a okupljeni nisu isticali nikakve parole, niti su, osim transparenta na kojem je pisalo "Muhamed s.a.w.s.", nosili druga obeležja.

"Za atentat u Parizu su krivi oni koji su naručili karikature, jer su time uvredili milijardu i po muslimana u svetu, pa ako su dvojica ili trojica reagovala neprimereno osudite ih, ali ne krivite islam i sve muslimane. Ukoliko to uradite, doveshete sebe u problem, jer to u Evropi neće proći lako kao 11. septembar u Americi", izjavio je Malić.

On je rekao da su muslimani u Novom Pazaru imali moralnu obavezu da na ovaj način izraze protest zbog "blaćenja i kaljanja poslanika Muhameda i da mu tako pokažu da ga vole".

"Mi smo protiv svakog terora, nećemo uvredama uzvraćati na uvrede. Mi poštujemo i Isusa i Mojsija i jednako smo uvređeni iako neko i njih vređa, jer mi ne pravimo razlike među poslanicima i u sve njih verujemo", istakao je Malić.

Na skupu je navedeno i da ga "nisu organizovali ni navijači, niti Muslimanski omladinski klub, već vernici".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here