EPA-EFE/Aleksey Nikolskiy
Vladimir Putin

“Eliminacija ruskog predsednika Vladimira Putina nije dovoljna za uspostavljanje mira na evroatlantskom prostoru”, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba.

Prema rečima ukrajinskog ministra spoljnih poslova, eliminacija ruskog predsednika Putina biće dovoljna da se okonča rat u Ukrajini ali je “deputinizacija neophodna za postizanje bezbednosti”.

On je naglasio da je pokretanje rata u Ukrajini bila Putinova svrsishodna i pripremljena odluka.

Zato bi, da bi se to zaustavilo, bilo dovoljno da ga zvanični Kijev ukloni iz isključive vlasti u Rusiji.

– Ali, obnavljanje mira i bezbednosti na evroatlantskom prostoru takođe bi zahtevalo ne samo eliminaciju Putina, već i deputinizaciju Rusije. Putin nije samo ličnost, on je sistem i Rusija mora biti deputinizovana – naglasio je on.

3 COMMENTS

  1. Bojim se da dotični „ministar spoljnih poslova Ukraine“ nebeazume Ruski Narod koji 70% podrzava Putina.
    Eliminacijom Predsednika Putina od njega bi napravili arhtip Političara koji se bori za sigurnost svoje drzave i Nacije . Eliminacija bi , takodjer , proizvela novog „Putina“, koliko god da to zvuči surealno !
    Da je bilo pameti ne bi ni došlo dobovog rata , bilo je doboljno da Ukraina bude neutralna ( po austrijskom principu – pravnopolitički nisu deo NATO a realno oni to jesu ) .

  2. Slazem se sa ukrajinskom neutralnoscu – austrijskim principom. Ali sta cemo sa 30% Rusije? Valjda i taj narod je ruski i ima pravo da bude protiv Putina.Ili ih treba sve u Sibirske kazamate, samo zato sto Putina ne podrzavaju?
    Price o eliminaciji su besmislene i novinarske gluposti.
    Kad Rusija zaista bude demokratska, kad bude moguce i bez straha za zivot – biti protiv vlasti i mocnika – onda ce Rusija i ruski narod da pokaze svu raskosnost ruskog duha i bogatstvo – ne samo fosilno – nego i duhovno.
    Sad su jadni Rusi ispali agresori. Pa sta da se radi, kad bombardujes, lazes i petljas da nisi agresor i da ne ubijas neduzan narod – onda je to pocetak kraja.

  3. Za SFRJ tačnije ti podržavaš slabljenje i razbijanje RF,svako iole normalan zna da je Rusija bila primorana na ovaj rat,a Ukrajinci na žalost stradaju ni krivi ni dužni,zbog svoje vlade i Neonacista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here