Tanjug
Priština

“Uvođenje dodatnih mera reciprociteta prema Srbiji od strane Prištine, predstavlja šamar Sjedinjenim Američkim Državama i Grenelovoj inicijativi, ali i pokušaj da se dezavuiše proces dogovora sa Srbijom”, rekao je za Kosovo Onlajn analitičar Dejan Miletić.

On je naveo da iza takvih postupaka stoje neiskrene namere albanskih političara i pokušaj da se odloži dijalog, da se sačuva “status kvo” i pritisne Srbija da prizna nezavisnost Kosova, što ona nikada neće uraditi.

– Ovo je samo potvrda naših sumnji da na prostoru Kosova i Metohije albansko rukovodstvo nema iskrene namere kada su u pitanju razgovori i pregovori. Oni po svaku cenu žele da dezavuišu proces obnove dijaloga, budući da čekaju odlazak Donalda Trampa i da za njih to predstavlja željeno stanje, u kom će imati SAD u punom kapacitetu na svojoj strani – bar se tako nadaju. Zbog toga će učiniti sve što je potrebno da onemoguće nastavak dijaloga – smatra Miletić.

Prema njegovom mišljenju, i od nove vlade koja bi trebalo uskoro da bude formirana na Kosovu, ne može se očekivati mnogo bolje. Miletić smatra da će i ta vlada, kao i ova, biti nestabilna, sa tankom podrškom i dovoljno će biti da jedna partija prestane da podržava vladu pa da ponovo nastupi nestabilnost

– Oni ne samo da nemaju dobre namere i ne žele obnovu dijaloga nego nemaju ni kapacitet institucija da poštuju dogovore. Jedino što opstaje na Kosovu je hroničan kriminal i korupcija koja je uzela maha. Jasno je da tu nema ni tragova od vladavine prava, to je sve jedno fingiranje i pokušaj da se ostvare geopolitički interesi drugih a ne da se zaštiti interes naroda na Kosovu. Jedini pravi put je da se Albanci prizovu pameti i da sa Srbijom i Srbima postignu dogovor i kompromis – zaključuje ovaj analitičar.

3 COMMENTS

  1. Sto pre dodju svesti i realnosti, to bolje za njih. Treba da uvide da je sve bio samo san i da ce posle sna imati manje nego ranije. Njihovi “prijatelji” od pocetka nisu bili iskreni i gledali su samo svoj interes. Vremena se menjaju i karte ponovo mesaju.

  2. Ko je još profitirao kao saradnik SAD-a. Svako ko je sa njima sarađivao završio je kao “toalet papir”.
    Da li treba da nabrojim sve koji su im bili saveznici pa na kraju prošli “srećno”.
    Nije to pakt šiptara sa SAD-om, već kriminalne strukture koji sebe nazivaju “oslobodioci kosova” i bivše američke administracije. Privatni projekat zarad interesa bivše amerilke administracije, zato se nadaju njihovom povratku. Samo se nadajte. Dogodine u Prizrenu!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here