Novi protest rezervista: Dačiću, daj ostavku!

0

Obraćajući se učesnicima protesta, borcima, članovima porodica palih boraca i ratnih vojnih invalida, penzionisani pukovnik Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja boraca rata od 1990 godine, rekao je da oni i u današnjem protestu ne žele nikakav sukob sa policijom.

 

Učesnici protesta su na trećem po redu protestu za poslednjih mesec dana, tražili da invalidnine i primanja porodica palih boraca koje su umanjene za 25 odsto, budu vraćene na prvobitni nivo, a ratne dnevnice isplate po tzv. "topličkom modelu".

 

Takođe se traži da bude donet zakon o borcima i porodicama palih boraca, kao i da stanovi koji su dati na korišćenje porodicama palih boraca, a izgrađeni su sredstvima solidarnosti, budu dati porodicama na trajno korišćenje.

 

Sadašnje zakupnine se kreće oko 80 evra mesečno. Bradić je, između ostalog, ukazao na rad pravosuđa, posebno Opštinskog suda u Valjevu koje do sada nije donelo ni jednu presudu o isplati ratnih dnevnica borcima, kako su to učinili neki sudovi u drugim krajevima Srbije.

 

Borci su pokušali da izađu na peron Železničke stanice, ali im jake policijske snage i pripadnici intervenih jedinica nisu to dozvolili pa su oni nastavili šetnju prema zgradi Policijske uprave u Valjevu uzvikujući povremeno parole praćene zvižducima.

 

Rezervisti Valjeva su potom protestovali pred zgradom Policijske uprave (PU) u Valjevu gde su, između ostalog, uzvikivali zahteve za ostavku ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i, kako su navodili, batinjanja učesnika protesta širom Srbije.

Posle zadržava pred zgradom PU koju je obezbeđivao veliki broj policajaca, ratni rezervisti i članovi porodica palih boraca i ratnih vojnih invalida nastavili su protestne šetnje pored pruge Beograd-Bar. Na kraju dvočasovne šetnje su se učesnici protesta uputili u katedralnu crkvu u Valjevu gde su upalili sveće poginulim borcima u ratovima.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here