Tanjug/AP
Američka vojska

Vojna baza Tadži, severno od Bagdada, u kojoj su stacionirani vojnici SAD i njihovih saveznika, ponovo je bila meta baražnog raketnog napada, saopšteno je iz iračkih bezbednosnih struktura.

Ovaj napad se dogodio samo nekoliko dana posle sličnog raketnog udara na tu bazu u kojem su nastradala trojica vojnika, dva američka i jedan britanski, prenosi Tanjug.

Još nije poznato da li je u ovom napadu bilo žrtava, rekao je anonimni izbor dopisniku AP.

Vojni zvaničnici su saopštili da je više od 10 raketnih projektila eksplodiralo u krugu vojne baze, nekoliko je pogodilo štab, dok su ostale pale na pistu koju koriste iračke snage.

Smatra se da je ovaj napad neobičan jer je izveden po danu, dok su prethodni raketni udari na američke snage izvođeni isključivo noću.

Prošlonedeljno raketiranje baze Tadži izazvalo je jučerašnju odmazdu američke avijacije i selektivne udare na skladišta oružja i municije proiranske milicije Kataib Hezbolah koja se smatra odgovornom za raketne napade.

Međutim, irački vojni zvaničnici saopštili su da su u američkim vazdušnim udarima stradala petorica pripadnika bezbednosnih snaga i jedan civil.

Proiranske šiitske oružane grupe najavile su odmazdu za jučerašnje američke vazdušne udare.

Zvanični Vašington je upozorio da neće tolerisati ubijanje Amerikanaca i da će prelazak te „crvene linije“ izazvati nov talas nasilja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here