Završen drugi sastanak vlasti i opozicije

Vestionline, Tanjug
2
Tanjug

Današnji, drugi sastanak predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu završen je oko podne, a predsednik Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević najavio je da će sledeći, o medijima, biti održan za desetak dana. 

Sastanku, za razliku od prvog, nije prisustvovao Dragan Ðilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Milan Antonijević je ocenio da je današnji sastanak bio konstruktivniji i konkretniji od prethodnog.

Aris Movsesijan iz Nove stranke rekao je da postoje stvari oko kojih postoji saglasnost, ali da ne može da kaže o čemu je reč, jer po “Chatham House” pravilu ne može da citira druge učesnike.

Vladimir Ðurić iz Stranke moderne Srbije konstatovao je da sistem finasniranja kampanja favorizuje velike stranke, u odnosu na manje i da nisu jednaki uslovi za sve u izbornoj trci.

Nebojša Zelenović kao predsedavajući Saveza za Srbiju u izjavi novinarima posle sastanka rekao je da je za razgovor o ostalim temama preostalo malo vremena, u pitanju su , kaže, nedelje, te ponovio da SzS neće učestvovati na izborima ako ne budu fer uslovi.

On je rekao da ostaje zahtev da se smene svi članovi REM-a i izaberu novi, visoko stručni, zatim je, navodi, potreban politički konsenzus oko novih članova RIK-a, i kao treći zahtev – smena direktora i članova Agencije za brobu protiv korupcije i postavljanje novih, stručnih ljudi, koji će profesionalno da rade.

Današnja, druga runda razgovora, počela je oko 9 sati i vođen je po “Chatham House” pravilu, bez prisustva medija.

2 COMMENTS

  1. Pazi oksimoron: takozvani fond za otvoreno drustvo insistira da sastanci budu zatvoreni za javnost ?!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here