pixabay.com

Novi generalni direktor javnog servisa Austrije ORF Roland Vajsman upozorio je nevakcinisane zaposlene da će ostati bez plate, kao i da im preti i gubitak radnog mesta.

Internom porukom svim zaposlenima ORF on je najavio promenu pravila vanrednog rada televizije usled talasa omikron soja.

Vajsman očekuje veliki broj inficiranih, zbog čega želi smanjenje kontakata i pre svega rad od kuće.

Svi do sada nekavcinisani u ORF-u on je pozvao da se vakcinišu, u skladu obavezne vakcinacije koja će se primenjivati u Austriji.

Oni koji se ne budu vakcinisali, i nisu preležali Covid-19, kao i ne budu imali važeći negativan test do daljnjeg, zbog bezbednosti drugih, moraće da ostanu kod kuće.

Međutim, on ukazuje nevakcinisani od 15. februara više neće dobijati platu.

– Svi zaposleni ORF-a, koji budu na radu od kuće, a zbog prirode posla ne mogu obavljati svoj posao, poslednji put biće plaćeni do 14. februara – napisao je on.

Nevakcinisani dobijaće dalje platu samo ako spadaju u izuzetke u skladu sa Zakonom o obaveznoj vakcinaciji, a to znači da moraju imati potvrdu lekara da ne mogu biti vakcinisani iz medicinskih razloga.

Ko ne bude imao takvu potvrdu, i ne želi da se vakciniše, čak će moći da dobije i otkaz.

Vajsman je naložio svim direkcijama i pokrajinskim direktorima da obave razgovor sa nevakcinisanima u kompaniji “o modalitetima zaposlenja posle 15. februara”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here