Youtube/Prva liga Srbije
Detalj sa utakmice u Kraljevu

UEFA je dostavila Fudbalskom savezu Srbije još jedan meč pod oznakom – sumnjivo. Prvoligaški duel kraljevačke Sloge i Trajala (0:0) već se nalazi pod istragom Disciplinske komisije i u narednim danima dobiće epilog.

Utakmica 26. kola Prve lige, iz osmog aprila, označena je sumnjivom, takođe, na osnovu velikih uplata u pojedinim kladionicama. Slučaj je za nijansu delikatniji od prethodna dva – ovog puta, kao glavni inicijatori vansportskih radnji, imenovana su službena lica!

Posle analize specijalizovanih službi UEFA i praćenja kladioničarskih uplata, utakmica na stadionu u Kraljevu, sasvim izvesno, imaće specifično treće poluvreme. U dostavljenim izveštajima, evidentirano je nekoliko atipičnih postupaka glavnog sudije, Pavla Ilića iz Kragujevca.

Mladi arbitar pokazao je domaćem timu čak devet žutih kartona i dosudio jedanaesterac za goste. Ukupno se čak deset puta mašio za džep. Utakmica, na kraljevačkom Gradskom stadionu, završena je bez golova.

Na osnovu „dojave“ iz evropske kuće fudbala, nadležne komisije Fudbalskog saveza Srbije zahtevaće i pisano izjašnjenje pomoćnih arbitara, Njegoša Tubića i Marka Živkovića i četvrtog sudije, Nikole Đorđevića. U narednim danima, sva četvorica moraće da objasne detaljnije tok, odluke i eventualno pojedine sumnjive radnje na meču u Kraljevu.

U izveštaju iz Niona, naveden je i posmatrač suđenja, nekadašnji savezni arbitar, Zoran Sandić, iz Lajkovca.

Na obeleženom susretu, sudija je posegnuo i za neobičnom odlukom – dosudio je sumnjiv jedanaesterac za kruševački tim. Prvotimac Trajala Stefan Golubović, ipak, najstrožu kaznu nije pretvorio u pogodak, jer je golman Sloge, Nemanja Andrijanić, uspeo da zaustavi loptu.

Konačnu reč i u ovom slučaju, u prvom stepenu, daće Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem.

Prethodno, podsetimo, na osnovu „dojava“ iz UEFA, čačanski Borac 1926 i GFK Jagodina kažnjeni su oduzimanjem po šest bodova i ukupno sa deset miliona dinara. Ovog puta, na udaru Disciplinskog pravilnika naći će se službena lica. Očekuje se i stav Sudijske komisije, posebno najodgovornijeg – odlazećeg predsednika Milana Karadžića.

U slučaju dokazane umešanosti službenih lica u sumnjive radnje, sasvim izvesno, kraljevačka utakmica ostaviće trajne posledice i na pojedine delove Fudbalskog saveza Srbije. Rasplet se očekuje u narednim danima, najverovatnije, na predstojećoj sednici u četvrtak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here