EPA/ROBERT GHEMENT

Utakmica 25. kola Serije A između Lacija i Torina, koja je bila na programu ovog utorka od 18.30 časova, nije odigrana pošto gosti nisu doputovali u Rim.

Ekipa Torina nije doputovala pošto su joj lokalne zdravstvene vlasti odredile karantin zbog više prijavljenih slučajeva korona virusa u klubu.

Lokalne zdravstvene vlasti su navele da su posebno zabrinute zbog ove situacije, jer je Torino prvi tim u Seriji A koji ima slučajeve britanskog soja koronavirusa koji se lakše prenosi.

Iako je predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina ranije danas rekao da je “objektivno nemoguće da se ovaj meč odigra”, Serija A je odbila da se utakmica odloži.

Razlog je to što po protokolu jedan tim može da preskoči samo jednu utakmicu, a Torino je to već uradio odlažući duel sa Sasuolom u petak.

Fudbaleri Lacija su se pojavili na Olimpiku u zakazanom terminu, a iz tog kluba očekuju da će meč biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u njihovu korist.

Gotovo identičan slučaj dogodio se jesenas kada Napoli nije otputovao na gostovanje Juventusu.

Taj meč je prvo registrovan službenim rezultatom 3:0, ali je kasnije apelacioni sud Olimpijskog komiteta Italije usvojio žalbu Napolija i naložio da se utakmica odigra naknadno.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime