Novi snimak Bin Ladena: Ukinite dolar!

0

Povrh svega, i ekonomski strateg: Osama Bin Laden

 

 

 

 

 

Bin Laden smatra da su te zemlje najodgovornije za klimatske promene zato što nisu poštovale Protokol iz Kjotoa koji su potpisale, motivisane željom da udovolje velikim multinacionalnim kompanijama, prenela je ANSA.

 

Lider Al Kaide je apelovao i da se američka valuta dolar više ne koristi u svetskim finansijskim transakcijama.

 

"Noam Čomski (kritičar američkog društva) je bio u pravu kada je američku politiku uporedio sa mafijom. Oni su pravi teroristi i zato ne treba da koristimo dolar u novčanim transakcijama, već se moramo što pre otarasiti te valute", poručio je Bin Laden na snimku.

 

Ovo je druga Bin Ladenova poruka koju je "Al Džazira" objavila u poslednjih nedelju dana.

 

U prethodnoj poruci, emitovanoj u nedelju, on je preuzeo dgovornost za pokušaj obaranja aviona u blizini Detroita, 25. decembra prošle godine, i poručio da će nastaviti s napadima na SAD.

 

Bin Laden je, navodno, rekao da je motiv za napade na SAD podrška koju Vašington pruža Izraelu i obećao da oni neće prestati sve dok Palestinci ne budu živeli u miru, preneo je Rojters.

 

"Naši napadi na vas će se nastaviti sve dok Amerika bude podržavala Izrael. Nije pravedno da Amerikanci žive u miru dok naša braća u Gazi žive u najgorim mogućim uslovima", naveo je Bin Laden u prethodnoj poruci koju je uputio američkom predsedniku Baraku Obami.

 

Krajem prošle godine, Nigerijac Umar Faruk Abdulmutalab (23) pokušao je da aktivira eksploziv u avionu kompanije "Nortvest erlajns", koji je sa 278 putnika leteo iz Amsterdama za Detroit, dok je avion sletao na aerodrom u Detoritu.

 

Pošto eksploziv nije aktiviran, avion je bezbedno sleteo na aerodrom u Detroitu, nakon čega je pokrenuta opsežna istraga.

 

Obamina administracija je odbacila Bin Ladenove komentare sa prvog snimka i saopštila da obaveštajni analitičari nisu potvrdili da je glas na snimku zaista njegov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here