EPA/VALDRIN XHEMAJ
Bivši premijer Albanije Sali Beriša

Priština je ponovo u šoku, nakon što je bivši albanski premijer, Sali Beriša, objavio da kosovska teritorija nije u granicama Srbije samo na mapi aktuelnog albansko premijera Edi Rame, već da je i na mapama u udžbenicima za osmi razred.

Nakon što je premijer Edi Rama objavio video u kojem se, između ostalog, videla mapa na kojoj je teritorija Kosova u granicama Srbije, Beriša je na svom fejsbuku objavio fotografiju knjige „Državljanstvo“, namenjenoj učenicima osmih razreda, u kojoj se takođe nalazi mapa na kojoj je kosovska teritorija u granicama Srbije.

Inače, Beriša je mapu koju je objavio Rama nazvao „nacionalnom izdajom“.

Video sa „spornom“ mapom stajao je na Raminom fejsbuk profilu duže od pet sati, a nakon kritika iz Prištine, video je preuređen, prenela je prištinska Gazeta Ekspres.

2 KOMENTARA

  1. Dzabe solite pamet mismose navikli na vase ljisicarstve rekla kazala vi vrlo lepo znate da mi vas ne mrzimo ali znate koje terore ste nama pocinili u vreme vase okupacije za nas viste najlosa sorta u planeti vas mrzi i stoka i ptice i za nas viste nista jer ste ostali manjina ma samo pasaluku vi za par god necete biti istrijetese sterilje pijandure kraj vase ere

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime