EPA/Valdrin Xhemaj
Sali Beriša

Priština je ponovo u šoku, nakon što je bivši albanski premijer, Sali Beriša, objavio da kosovska teritorija nije u granicama Srbije samo na mapi aktuelnog albansko premijera Edi Rame, već da je i na mapama u udžbenicima za osmi razred.

Nakon što je premijer Edi Rama objavio video u kojem se, između ostalog, videla mapa na kojoj je teritorija Kosova u granicama Srbije, Beriša je na svom fejsbuku objavio fotografiju knjige „Državljanstvo“, namenjenoj učenicima osmih razreda, u kojoj se takođe nalazi mapa na kojoj je kosovska teritorija u granicama Srbije.

Inače, Beriša je mapu koju je objavio Rama nazvao „nacionalnom izdajom“.

Video sa „spornom“ mapom stajao je na Raminom fejsbuk profilu duže od pet sati, a nakon kritika iz Prištine, video je preuređen, prenela je prištinska Gazeta Ekspres.

2 COMMENTS

  1. Dzabe solite pamet mismose navikli na vase ljisicarstve rekla kazala vi vrlo lepo znate da mi vas ne mrzimo ali znate koje terore ste nama pocinili u vreme vase okupacije za nas viste najlosa sorta u planeti vas mrzi i stoka i ptice i za nas viste nista jer ste ostali manjina ma samo pasaluku vi za par god necete biti istrijetese sterilje pijandure kraj vase ere

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here