Tanjug
Predrag Kon

U javnosti se nastavlja sukob dvojice poznatih epidemiologa. Pošto je Zoran Radovanović u tekstu za “Danas” napisao da “nisu smeli da nas tako izdaju” epidemiolozi koji su se pojavili na reklamnom plakatu vladajuće stranke, Predrag Kon je reagovao rekavši da ne prihvata kritike Radovanovića o navodnoj “izdaji”.

Epidemiolog Zoran Radovanović je u autorskom tekstu za “Danas”, koji je objavio i na svom Fejsbuk nalogu, sabrao niz kritika koje je javno, od pojave koronavirusa u Srbiji, upućivao na račun rada Kriznog štaba, uključujući i problem nedostatka zaštitne opreme, funkcionisanja zdravstvenog sistema kao i izbora i trajanja mera zaštite, a posebno kada je reč o zabrani kretanja tokom vanrednog stanja.

U tekstu, u kome se zapitao koje odluke Kriznog štaba su zavisile od stručnjaka koji su u njemu sedeli, i zašto je “sve na kraju moralo da izgleda kao da je savršeno funkcionisalo”, napisao je i da je “izgledalo je da je vrhunac dostignut pojavom trojice stručnjaka na reklamnom plakatu vladajuće stranke”.

“Za njih je ne samo ponižavajuće, već i porazno ako nisu ni pitani za dozvolu da im se likovi koriste u propagandne svrhe. S druge strane, grubo su zloupotrebili naše poverenje ukoliko su se svojevoljno upustili u lov na naše duše.

Mi, obični građani, imamo prava da se opredeljujemo kako hoćemo, a oni su svoju prepoznatljivost stekli zahvaljujući našoj opštoj podršci i poverenju koje smo u njih ulagali. Čak i ako zaista veruju u sistem vrednosti koji zastupa vladajuća partija (odnos prema istini, demokratiji, pravima građana, nezavisnosti pravosuđa, slobodi medija itd.), nisu smeli da nas tako izdaju. Kakvi, takvi, bili su naši, zajednički, a ne ovih ili onih”, napisao je dr Radovanović.

Kon: Ne prihvatam kritike o izdaji

Epidemiolog dr Predrag Kon odgovorio je profesoru Zoranu Radovanoviću takođe putem svog Fejsbuk naloga, koji je više puta iskoristio da prokomentariše kritike upućene na njegov račun.

“Ne prihvatam kritike profesora Radovanovića o nekoj navodnoj ‘izdaji’. Koga sam izdao? Srbiju? Sve što sam imao da kažem o političkom svrstavanju više puta sam rekao… Neću se ponavljati”, napisao je Kon na Fejsbuk nalogu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here