EPA/Boris Pejović
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Kandidat za ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Nikola Terzić saopštio je da je obavestio mandatara Zdravka Krivokapića da povlači svoju kandidaturu.

– Upravo sam obavestio mandatara da sam odlučio da povučem svoju kandidaturu za mesto unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore – izjavio je advokat Nikola Terzić, prenele su “Vijesti”.

Terzić je zahvalio Krivokapiću na ukazanom poverenju, naglasivši da je reč o “pravičnom i poštenom čoveku koji je potreban Crnoj Gori”.

– Profesor Krivokapić je u pravu. Ja jesam bio nestranački kandidat, kao takav prihvatio sam se ove najteže odgovornosti, upravo verujući da će svi pobednici na izborima razumeti koliki sam ja teret prihvatio na svoja leđa, i uzdržati se od bilo kakvih komentara u korist Crne Gore i demokratskih promena. Ja sam ovaj teret mogao nositi sam, jedino ako imam razumevanje od svih onih koji su sa mnom na istoj strani – kazao je Terzić.

On je dodao da je umesto toga doživeo udarac na integritet, njega kao osobe.

– Isticano je da sam predstavnik nekakvih medijskih tajkuna i finasnijskih oligarha, ili da sam iskoristio kumstvo i prijateljstvo da bi došao na poziciju. Javnost mora da zna da ja u životu nisam ni upoznao većinu ljudi koje određeni predstavnici nove većine pominju, a ove koje poznajem, poznajem toliko da nemamo razmenjene ni brojeve telefona – naveo je Terzić.

On dodaje da ne želi da njegovo postavljanje na mesto ministra, u prvoj demokratskoj vladi Crne Gore, baci bilo kakvu senku na ovaj istorijski proces.

– Ne želim da umanjim šansu ostalim sjanim kandiatima za ministre, za podršku koju zaslužuju. Istine radi, zbog evenetualnih nedoumica, želim da vas obavestim da moja porodica i ja od bivše vlasti nismo trpeli bilo kavke skrivene ili neskrivene pritske, jer za njih treba da postoji osnov – kazao je Terzić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here