Tanjug/AP
Olimpijske igre 2020

Kreativni direktor Olimpijskih igara u Tokiju Hiroši Sasaki, saopštio je danas da podnosi ostavku nakon što je dao pogrdan komentar o popularnoj japanskoj komičarki, prenosi Rojters.

Sasaki je izjavio da je u komunikaciji sa svojim timom putem grupnog ćaskanja rekao da bi komičarka Naomi Vatanabe mogla na otvaranju Igara da nastupi kao “Olympig”.

– U mojim idejama i primedbama bilo je vrlo neprimerenog izražavanja. Iskreno se izvinjavam njoj i ljudima koji su se osećali neprijatno zbog takvih sadržaja – rekao je Sasaki.

Sasakijeva ostavka usledila je nakon što je nedeljnik „Šukan Bunšun“ u sredu izvestio o njegovim neprimerenim izjavama, a Vatanabe je saopštila da je iznenađena njegovim komentarima i da je srećna zbog svog oblika tela na koji je u svojoj izjavi pogrdno aludirao Sasaki.

Seiko Hašimoto, koja je izabrana na mesto predsednika Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju posle nedavne ostavke prethodnog predsednika Joširoa Morija zbog seksističkih izjava, rekla da je bila šokirana komentarom i prihvatila je Sasakijevu ostavku, s obzirom na to da je rodna ravnopravnost prioritet za ovu organizaciju.

Agencija navodi da je sa samo četiri meseca do početka Olimpijskih igara, odlazak glavnog direktora odgovornog za ceremoniju otvaranja i zatvaranja predstavlja još jedan udarac za Igre, koje su odložene 2020. zbog pandemije Covid-19.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here