EPA-EFE/ABIR SULTAN

U izraelskom raketnom napadu, izvedenom u noći s petka na subotu, tri civila su povređena u centralnoj Siriji, javili su sirijski državni mediji.

“Izraelski neprijatelj izveo je vazdušni udar sa nekoliko projektila koji su dolazili iz pravca severnog Libana, gađajući nekoliko položaja u blizini grada Homsa”, prenela je zvanična agencija SANA.

“Tri civila su povređena, civilna benzinska pumpa se zapalila, a nekoliko cisterni i kamiona sa gorivom je izgorelo”, dodala je agencija i navela da je sirijska protivvazdušna odbrana presrela neke od projektila.

“Izraelske rakete uništile skladište municije”

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (OSHR), organizaciji sa sedištem u Velikoj Britaniji sa širokom mrežom izvora unutar Sirije, “izraelski projektili uništili su skladište municije na vojnom aerodromu Dabaa, koje je pripadalo libanskom Hezbolahu”. Bez izveštaja o žrtvama, OSDH je izvestio o “jakim eksplozijama” i požarima.

Od početka sukoba u Siriji 2011. godine, Izrael je pokrenuo stotine vazdušnih napada, uglavnom usmerenih na snage koje podržavaju Iran i Hezbolah.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here