Foto: Tanjug/AP
Ivana Španović

Još jedan veliki uspeh Ivane Španović!

Naša takmičarka u skoku udalj danas se takmičila na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu, gde se našla na pobedničkom postolju. Plasman u završnu seriju obezbedila je sa drugog mesta skokom od 6,83 metra, dok je u odlučujućoj završnoj seriji kada se rešavalo pitanje pobednika skočila 6,88 metara u konkurenciji tri najbolje takmičarke i zauzela prvo mesto! To joj je najbolji rezultat sezone.

U odlučujućoj seriji u kojoj se nadmetala sa Malaikom Mihambo iz Nemačke i Marinom Bek-Romančuk iz Ukrajine, naša atletičarka se najbolje snašla. Ukrajinka je prestupila, dok je Nemica skočila “samo” 6,77 metara i završila na drugom mestu.

Naša najbolja atletičarka, Ivana Španović odlično je startovala već u prvoj seriji na Dijamantskoj ligi u Stokholmu. Već posle prve runde skokova ugrabila je prvo mesto sa skokom dugim 6,54 metra, koji je bio za dva centimentra duži od onog koji je imala nemačka atletičarka, Malaika Miambo.

U drugoj seriji je nešto dalje uspela da skoči Kadi Sanja iz Švedske (6,60 metara), kao i Polina Lukjanenkova iz Ukrajine (6,55 metara), dok je naša Ivana skočila identično kao u prvoj seriji.

Već u trećoj je Španović krenula da napreduje sa 6,72 metara, ali je imala nesreću da je Malaika Miambo tada skočila neverovatnih 7,02 metara i ugrabila prvo mesto. I Marina Bek-Romančuk iz Ukrajine je tada skočila veoma dobrih 6,79 metara i “preskočila” Ivanu.

Ni to nije uplašilo našu damu, pa je u četvrtoj seriji ponovo izbila na drugo mesto skokom od 6,83 metara i počela je da diše za vratom prvoplasiranoj Nemici. U petoj je ipak prestupila, što nije mnogo zabolelo, pošto se plasirala u samu završnicu u koju ulaze prve tri takmičarke posle pet serija. Na kraju je usledila već pomenuta završnica, u kojoj se Ivana odlično snašla u konkurenciji nemačke i ukrajinske atletičarke.

1 KOMENTAR

  1. Aaauuu vazan sport skakanke u dalje hahaha,
    A kamen sa ramena, pravi balkanski sportovi, vaterpolo rukomet sve sportovi istocnih zemalja,

    • Ааауууу, па види се да си прави Амер, разумеш се у спорт, мислим по коментару да теби лежи игра хркљуш, то је твој ниво…

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime