EPA/Kusthrim Ternava

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj izjavio je da zvaničan stav Srbije nikoga u zapadnom demokratskom svetu nije iznenadio, s obzirom da je Srbija, kako navodi, bila i jeste dostojan saveznik Rusije i predsednika Putina, ali da traži od SAD, EU, Velike Britanije i Kanade da osude ovaj protivrečan stav Srbije.

On je u objavi pozvao države koje nisu priznale nezavisnost Kosova, da to urade sada.

– Ponavljamo da je vreme da Španija, Grčka, Rumunija, Slovačka, kao članice NATO-a i EU, i Kipar, kao članica EU, priznaju našu zemlju. Republika Kosovo je u svakoj svojoj dimenziji za 14 godina nezavisnosti dokazala i snažno potvrđuje da je evropska država izgrađena i funkcionalna na najvišim evroatlantskim principima i vrednostima – rekao je Mehaj dodajući da agresija Rusije na Ukrajinu utiče na sve, kao i da je vreme da se zna ko je na pravoj, a ko na pogrešnoj strani istorije.

On je dodao da je “Kosovo, zajedno sa drugim demokratskim zemljama, snažno izašlo u odbranu vrednosti slobode, mira i demokratije i pune solidarnosti sa Ukrajinom i njenim slobodoljubivim i miroljubivim narodom”.

Mehaj kaže da je Kosovo čvrsto na pravoj strani i poziva na članstvo.

– Kosovo je bilo i jeste čvrsto na pravoj strani, za razliku od Srbije koja nastavlja na pogrešnoj strani istorije. Stoga, ne oklevajte! Vreme je danas, ne čekajući sutra, za vašu ispravnu odluku! Kosovo u NATO! Kosovo u EU! – napisao je Mehaj.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here