Vesti
Panorama Oklanda

Za sve koji vole prirodne lepote Novog Zelanda stižu dobre vesti iz “komšiluka”.

Državljani Australije će od 12. apila ponovo moći da putuju preko Tasmanovog mora, pošto je Novi Zeland doneo odluku da ukida sve putne restrikcije, uključujući obavezni karantin.
Ovo naravno važi za Australijance koji su vakcinisani protiv kovida.

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern rekla je da će putnicima iz drugih zemalja koje imaju aranžman o ukidanju viza s Novim Zelandom biti dozvoljeno da uđu u tu državu bez karantina od 1. maja.

Ona je poručila da su “spremni za povratak sveta” u njihovu zemlju, a s posebnim zadovoljstvom je naglasila da Australijance očekuju za vreme aprilskog školskog raspusta, kada počinje zimska sezona skijanja u Novom Zelandu.

To je verovatno i bio jedan od razloga što su Oziji dobili zeleno svetlo pre drugih.

Ipak, najkreativniji je u izjavi bio ministar turizma Stjuart Neš.

– Mislim da mi čak ni najvatreniji ljubitelj naših sportskih timova, naših Kivija, ne bi zamerio ako kažem da smo spremni da postavimo zeleni i zlatni tepih za naše komšije iz Australije. Nedostajali ste nam – rekao je Neš, uz napomenu da Australijanci istorijski čine 40 odsto međunarodnih dolazaka u Novom Zelandu.

Premijerka je objasnila da će putnici morati da imaju negativan test na kovid pre nego što dođu i još dva kada stignu, prvog i šestog dana boravka u Novom Zelandu.

Ova država je mesecima bila zatvorena za sve putnike iz inostranstva, zbog veoma strogih propisa u borbi protiv pandemije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here